Halis Arslan’ın 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası Mesajı

Bafra Kaymakamı Halis Arslan, “Ülkemizde her yıl 18-24 Mart tarihleri arası “Yaşlılara Saygı Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Halis Arslan’ın 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası Mesajı

 

“Ülkemizde her yıl 18-24 Mart tarihleri arası “Yaşlılara Saygı Haftası” olarak kutlanmaktadır. Yaşlılarımız, geçmişten gelen bilgi birikim ve tecrübelerini aktararak bizlerin yarınlara hazırlanmasını sağlarlar. Yaşlılarımız diğer bir deyişle atalarımız, ecdadımız örf, adet, anane gibi kültürel değerleri din, ahlak ve vicdan gibi manevi değerleri bizlere aktararak bizlerin topluma faydalı, ahlaklı ve vicdanlı iyi yetişmiş bireyler olmamızı sağlamaya çalışırlar. Bu açıdan toplumsal hayata yön verirler.

Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır.

Yaşlılarımıza değer vermek milletimizin en önemli töresi, vazgeçilmez geleneğidir. Bu geleneği yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak görevi de elbette bizlere düşmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm yaşlılarımızın Yaşlılara Saygı Haftasını kutluyor, hepsini saygı, sevgi ve muhabbetle kucaklıyor ve sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmelerini diliyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2016, 13:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER