KARDEŞ KOROLAR BAFRA'DA KONSER VERDİ

Samsun Sanat Merkezi ile Adana Öğretmenler Korosu Bafra’da "Kardeş Korolar Konseri" düzenledi.

KARDEŞ KOROLAR BAFRA'DA KONSER VERDİ
Bafra Belediyesi’nin katkıları ile Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen konsere AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Kılınç ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Kardeş Korolar Konseri'nin birinci bölümünde  Samsun Sanat Merkezi, Adana Öğretmenler Korosu birlikte Müzik Öğretmeni Adana Öğretmenler Korosu Şefi Faik Kasapoğlu yönetiminde Hüseyni Peşrev ve Uşak makamında 12 parça seslendirdi.

 

İkinci bölümde misafir sanatçılar TRT Radyo Türk Halk Müziği Sanatçısı Tuğrul Şan, Adana yöresi türküler söyledi. Tuğrul Şan'ın ardından Türk Sanat Müziği Korosu Devlet Klasik Türk Musikisi Şefi Osman Ergen yönetiminde koro ve solo Uşak makamında 13 parça sanat müziği seslendiren Samsun Sanat Merkezi ve Adana Öğretmenler Korusu izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

 

Konser sonunda açıklama yapan Türk Sanat Müziği Korosu Devlet Klasik Türk Musikisi Şefi Osman Ergen, "Kardeş korolar Samsun Sanat Merkezi'nin bir projesidir. Türkiye'de ilk defa bu projeyi Samsun Sanat Merkezi uyguladı. Bunun amacı konserlerimizin diğer illerindeki ve ilçelerindeki musiki dernekleriyle birlikte onların bulunduğu il ve ilçelerde veya Samsun'da yapmak. Mayıs ayında da Kardeş Korolar çerçevesinde Almanya'da bir konser vereceğiz. Bu yelpaze artık biraz genişliyor. Biz de Samsun'u temsilen 19 Mayıs'ta Adana'da bir konser vereceğiz. " dedi.

 

Daha sonra kısa bir selamlama konuşması yapan  Belediye Başkanı Zihni Şahin ise saz ve söz ekibine teşekkür ederek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü:

 

 

 

“İyi ki edebiyatçılarımız iyi ki şairlerimiz var. İyi ki onların şiirlerini besteleyen ve yorumlayan sanatçılarımız var. Hepsini gönülden kutluyorum. Onlar olmazsa sessiz film oynanır gibi geliyor bana. Adana’dan ilçemize gelip bizleri onurlandıran sanatçı kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum.

 

Bizim Bafra’da konservatuar konusunda önceden bir çalışmamız oldu. O konuda ki çalışmamızda teknik bazı pürüzler çıkmıştı. Şimdi yeniden bu çalışmayı gündeme getirdik. Yer ile ilgili bir düşüncemiz var. Onu hallettiğimizde bu konuda ki sorunu da çözmüş olacağız. Bu yola çıktık bundan geri dönüş yok, inşallah bir an önce konservatuarımızı kuracağız” dedi.




Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2016, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER