Kırcalı; “Asil Milletimize Teşekkür Ediyorum”

AK Parti Samsun milletvekili Orhan Kırcalı 15 Temmuz da haince ve kahpece yapılan darbe girişimine karşı hem meydanlarda halkla beraber oldu hem de kalleşçe bombalanan Gazi meclisimizde ki yasama faaliyetlerinde bulunmaya devam etti.

Kırcalı; “Asil Milletimize Teşekkür Ediyorum”

Kırcalı darbe girişiminin duyulmasıyla anında AK Parti Bafra ilçe Başkanlığı binasına gelerek toplanan binlerce insanla beraber oldu. Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve AK Parti Bafra ilçe başkanTuncay Yurduseven’le birlikte kalabalığa seslendi.

 

AK Parti Samsun milletvekili Av.Orhan Kırcalı darbe girişimi ve OHAL konularında geniş açıklamalarda bulundu ve milletimize teşekkür etti.

 

AK Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı yaptığı açıklamada şunları söyledi:

15 Temmuzda bu cennet ülkemizde Fetullahçı Terör Örgütü bu milletin kendi paralarıyla almış olduğu uçaklarla, helikopterlerle, tanklarla, silahlarla bu milletin evlatlarını haince vurmaya çalıştılar. Bununla kalmadılar, tanklarla aziz milletimizin evlatlarını paletlerin altında bırakarak ezdiler, şehit ettiler. TBMM’ ni bombaladılar. İnsanlarımızın üzerlerine kurşun yağdırdılar. Cumhurbaşkanımızı öldürmeye çalıştılar. Demokrasimize ve millet irademize saldırdılar. Şehitliğin Peygamberlikten sonra en yüce makam olduğuna inanan aziz milletimizin şehadete gülerek koştuğunu gördük.  Bunu Tüm dünya gördü.  Bu ihanete direnirken ve onların bombalarına hedef olarak şehit olan asker, polis ve sivil vatandaşlarımızın hepsini rahmet ve şükranla anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.   Cumhurbaşkanımız ve başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla demokrasiye sahip çıkan asil milletimize çok teşekkür ediyorum.

 

AK Parti Samsun Milletvekili açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Demokrasimize sahip çıkan başta Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A, TBMM Başkanımız İSMAİL KAHRAMAN’A, Başbakanımız BİNALİ YILDIRIM’A, Gazi Meclisimize, TBMM’de milletimizi temsil eden siyasi parti liderlerimize,  Meclis dışındaki milli iradeye sahip çıkan tüm partilerimize, hükümetimize,  Bakanlarımıza, ülkemizin, bayrağımızın ve milletimizin sonsuz sevdalısı tüm milletvekillerine, yine bu hain darbe girişimi karşısında vatanına, milletine bayrağına aşık olan, milli iradenin gücünü sonuna kadar koruyan Türk Silahlı kuvvetlerimize, Kahraman emniyet teşkilatımıza, valililerimize, kaymakamlarımıza sivil toplum kuruluşlarımıza,  oda ve derneklerimize, demokrasimize sahip çıkan başta yerel olmak üzere tüm yazılı ve görsel basınımıza,  Darbelerden çok çekmiş bir millet olarak kendi iradesine sahip çıkma adına meydanlara çıkıp bu demokrasi mücadelesinde birlik ve beraberliğini ortaya koyan, demokrasi nöbeti tutan, büyük Türk milletinin hasletleri olarak cesaret feraset ve kahramanlıklar kahramanlığı ile bir destan yazan asil ve aziz milletimize çok teşekkür ediyorum. Milletimizin iradesi Hainleri yerle bir etmiştir. Milletimizin birlik ve beraberliği, kardeşliği kıyamete kadar sürecektir. İlk ünden beri demokrasi nöbeti için meydanlarda bulunan bizler Başkomutanımız RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DAN gelecek olan talimata kadar halkımızla beraber meydanlarda olacağız. 15 Temmuz ihanet girişiminden itibaren Samsun, Bafra, Çarşamba, Yakakent, Atakum, 19 Mayıs, Havza ilçelerimizde meydanlarda halkımızla oldum.   Bakanımız, genel başkan yardımcımız ve tüm Samsun milletvekillerimiz, Büyük şehir belediye başkanımız, il, ,ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz, tüm teşkilat kademelerimizle birlikte Samsunumuz meydanı ve ilçelerimizin meydanlarında halkımızla birlikte olduk. Bu demokrasi nöbetinde valimiz, kaymakamlarımız, silahlı kuvvetler, emniyet mensuplarımız, müftülerimiz, devlet kurumlarımızın ve siyasi partilerimizin temsilcileri, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri meydanlarda halkımızla birlikte oldu. Samsunumuz ve tüm ilçelerimiz de demokrasi mücadelesinde ilk günden itibaren yer alan Samsunlu hemşerilerime özellikle çok teşekkür ediyorum.”

 

AK Parti Samsun milletvekili Orhan Kırcalı son olarak OHAL konusunda açıklamalar yaparak şunları söyledi:  “Olağanüstü hâl sıkıyönetim değildir. Temel hak ve özgürlükleri kısıtlamak değil aksine kurumak, demokrasinin daha iyi işleyebilmesi için, özellikle bu terör örgütü mensuplarını, Fetullahçı terör örgütü mensuplarını, hangi terör örgütü mensubu olursa olsun, bunları kamudan temizlemek suretiyle devletimizi güçlü ellere teslim etme karar ve hareketidir.  Olağanüstü hâl kanunu valilerin yönetiminin çok daha güçlendirilmesi sürecidir. İllerde Türk Silahlı Kuvvetlerimiz yine valilerimizin emrinde olacak ve onlarla birlikte çalışmasını sürdürecektir. Halkımız çok daha huzurlu olacak, çok daha güvenlikte olacak ve aydınlık yarınlara emin adımlarla yürüyecektir. Birçok spekülasyonlar, dedikodular, sosyal medyalarda paylaşımlar yapanlar çıkabilir, Halkımız asla bu oyunlara gelmemelidir. Şu anda üç ay süreyle olağanüstü hâl ilan edilmiştir. Bu asla vatandaşımın ekonomik faaliyetlerine yönelik bir adım değildir,  halkımız her konuda rahat olsun. Bunun teminatı başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimizdir.  Uydurulan yalanlara asla inanmayın. Zaten Cumhurbaşkanımız, gerek başbakanımız ve gerekse hükûmet yetkililerimiz zaman zaman bu konularda da gerekli aydınlatmaları yapacaklardır. Sadece bunlara itibar edilmelidir. Kimse endişe etmesin bu süreçten ülke ve millet olarak daha da güçlenerek çıkacağız. Tüm ihanet hareketlerini temizleyeceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2016, 15:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER