Şehit Erkut Yılmaz Meslek Lisesinde “Muhasebe Haftası” Etkinliği

Bafra - Şehit Erkut Yılmaz Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Girişimcilik Kulübünün organize ettiği “Muhasebe Haftası” etkinliği okulun konferans salonunda gerçekleştirildi.

Şehit Erkut Yılmaz Meslek Lisesinde “Muhasebe Haftası” Etkinliği
Etkinliğe Bafra Mali Müşavirler temsilciliğinden Mali Müşavir Eyüp Aydın, Mali Müşavir Zafer Bektaş, Mali Müşavir İsmail Dağ, Mali Müşavir Recep Uzun’da katıldı.

 

Girişimcilik Kulübü rehber öğretmeni Selim Aksar yaptığı açılış konuşmasında; “Muhasebe bilincinin geliştirilmesi ve öneminin anlaşılması için Muhasebe Haftası çerçevesinde ilk defa  program düzenledik. Okulumuz Bafra’da 40 yıldır muhasebe eğitimi vermektedir. İlçemizdeki Mali Müşavirlerin ve çalışanlarının çoğunun mezunumuz olması bizleri gururlandırmaktadır. Ancak son zamanlarda yetişmiş eleman bulmada da zorluk çekilmektedir. Bölüm öğretmenleri olarak Mali Müşavir dostlarımızla işbirliği içinde olmak istiyoruz. Bu vesile ile hafta dolayısıyla Girişimcilik Kulübü olarak kutlama programı tertip ettik.  Amacımız öğrencilerimize mesleği tanıtmak ve meslek mensuplarının sorunlarına bin nebze de olsa değinmektir” ifadelerini kullandı.

 

Sunuculuğunu 10/A sınıfından Melek Yaren Ertürk ve Melisa Keskin’in yaptığı programda muhasebecilerin mesleki zorluklarını anlatan kısa filmler yer alırken ayrıca öğrenciler birbirinden güzel farklı performanslar sergiledi.

 

Performanslar sırasıyla;

10/B sınıfından İrem Ataseven “Gelişen Türkiye” adlı şiiri okudu.

 

10/B sınıfından Yeliz İpek, Kübra Koçak, Serkan Çetin, 10/A sınıfından Hamdi Türker’in katıldığı “Biz Mali Müşaviriz” adlı Oratoryoyu sergiledi.

 

11 Muhasebe sınıfından Rabia Arslan ve Hüseyin Toruner “Bayan Muhasebeciyle Evli Olmak” adlı oyunu sergiledi.

 

Program Mali Müşavirlerin soru-cevap şeklinde geçen seminerle sona erdi.

 

Programın sonunda Okul Müdürümüz Hamdi Korkmaz katılımcılara teşekkür ederek, katılımcılara plaket takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2016, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER