ANTALYA GAYRİMENKUL SATIŞ İCRA DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri

ANTALYA GAYRİMENKUL SATIŞ İCRA DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C.
ANTALYA
GAYRİMENKUL SATIŞ İCRA DAİRESİ
2020/182 ESAS
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : TAŞINMAZIN
Özellikleri Antalya İl, Kepez İlçe, 1919 Ada, 15 Parsel, VARSAK Mahalle/Köy, zemin kat 2 nolu bağımsız bölüm Nolu Bağımsız Bölüm Taşınmaz zemin katta 2 nolu meskendir. Kuzey cepheden binaya girildiğinde, sağ tarafta asansör yanındadır. Kuzey-güney-batı cephelidir. Dairede salon, 2 adet oda, mutfak, banyo, WC, teras bulunmaktadır. Odalar zemini laminat parke, ıslak hacimler taban-duvar, mutfak ve teras zemini seramik kaplıdır. Mutfakta granit tezgah, alt ve üstte MDF membran kapak dolaplar mevcuttur. Banyoda duş tesisatı+duşa kabin, klozet ve dolaplı lavabo, WC'de alaturka hela taşı ve lavabo mevcuttur. Banyo ve WC tavanında asma tavan vardır. Dış kapı çelik, iç kapılar MDF panel kapı, balkon kapısı ve pencereler PVC'dir. Camlar çift camdır.Salon, odalar ve mutfak tavanında alçıpan ışık bandı mevcuttur. İç ve dış duvarlar sıvalı ve boyalıdır. Daire elektrik, su, klima tesisatlıdır.Meskende borçlu ikamet etmektedir.
Parsel çevresinde ihata ve yol cephesinde ferforje araç ve yaya giriş kapısı ve bina girişinde ferforje kapı mecuttur. Binada kamera tesisatı vardır. Bina asansörlüdür. Giriş holü, merdivenler ve asansör cephesi mermer kaplıdır. Arka bahçe açık otopark olarak kullanılmaktadır. Zemini kilit parke taşı kaplıdır.
Adresi Karşıyaka Mahallesi 1283 Sokak Çelebi Apartmanı Bina No:12 Zemin Kat Daire No:2Kepez/AntalyaKepez / ANTALYA
Yüzölçümü 637,00 m2
Arsa Payı 103/1274
Tapu Kaydındaki Beyanlar: ''Antalya Ticaret Sicil Müdürlüğünün 28/09/2018 Tarih 19996 sayılı yazısına istinaden Ayni Sermaye Taahhüdü vardır.'' beyanı olup beyanla birlikte icrai satışı yapılacaktır.
İmar Durumu Kepez Belediye Başkanlığı Kentsel Tasarım Müdürlüğünün 26.02.2020 tarih E.4658 sayılı yazısı ekinde bulunan 25.02.2020 tarihli çap belgesine göre; 1919 ada 15 parsel ayrık nizam, max 7 kat, TAKS: max 0,40, emsal 0,95, subasman kotu 0,50 m, ön bahçe mesafesi 5,00 m yapılaşma koşullarına sahip KONUT alanındadır. Bağımsız bölümün konum doğruluğu Kepez Belediyesi İmar Müdürlüğü arşivinde bulunan 14.10.2016 tarih ve 1110 nolu yeni yapı ruhsatına esas düzenlenmiş kat irtifakı onaylı mimari projesi üzerinden tespit edilmiştir.
Kıymeti 170.000,00 TL
KDV Oranı %1
Kaydındaki Şerhler Kaydındaki gibidir.
1. Satış Günü 18/02/2021 günü 11:00 - 11:05 arası
2. Satış Günü 18/03/2021 günü 11:00 - 11:05 arası
Satış Yeri : Antalya Adliyesi Ek Hizmet Binası Asma Kattaki İhale Odası Muratpaşa/ANTALYA
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. 6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2020/182 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.31/12/2020

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER