İLKADIM BELEDİYESİ’NDEN KONTEYNER TASARRUFU

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş; Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde eskiyen ve onarımına ihtiyaç duyulan çöp konteynerleri bakım ve onarımının belediye bünyesinde yapılmasının önemli ölçüde tasarruf sağladığını söyledi.

İLKADIM BELEDİYESİ’NDEN KONTEYNER TASARRUFU

İlkadım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, değişimine ihtiyaç duyulan çöp konteynerlerini bakım ve onarımlarının ardından tekrar vatandaşların  kullanımına sunuyor. Kurulan mobil ekip konteynerleri atölyeye getirip tamir etmek yerine hasarlı konteynırları bulundukları yerde tamir ederek zaman kaybının önüne geçmiş oluyor.

“Aslan sürücülerine seslendi”

Mahalle araları ve bulvar üstü araç trafiğinin yoğun olduğu çöp konteynerlerinin önüne çekilen araçlar yüzünden sıkıntı yaşandığını ifade eden İlkadım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Recep Aslan, “Çöp konteynerleri önüne gelişi güzel araçlar park ediliyor. Böyle olunca da çöp toplama aracımız ve mobil ekiplerimiz konteynerlere müdahale edemiyor. Çöp toplama araçlarımız ise konteynerlere yanaşıp boşaltma işlemini gerçekleştiremiyor. Araçlarımız belirli gün ve saatlerde çöp topluyorlar. Sürücülerden, araçlarını çöp konteynerlerinin önüne park etmemelerini istiyoruz” dedi.

“Yerinde bakım ile tasarruf ediyoruz”

Oluşturulan mobil ekip yerinde konteyner bakım aracı ,ile çöp konteynerlerinin; boya, onarım, yenilenme vb. bakımlarını bulunduğu yerde hızlı bir şekilde yaparak tekrar kullanıma hazır hale getirdiğini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş;” Böylelikle hem zamandan hem de konteyner tamiratı ve yeni konteyner satın alınmasına harcanan paradan tasarruf ediyoruz. İlkadım ilçemizin genelinde 4 bine yakın galvanizli konteyner, 200 adet  ise yer altı ve yer üstü çöp konteyneri bulunuyor. Konteynerler gerek kullanım hatası gerekse de zamanla aşınıp hasarlı hale geliyor. Çoğunluklu amacı dışında kullanmaktan kaynaklı hasarların onarımını konteynerlerin bulunduğu yerlere yapıyoruz. Böylelikle bölgeler konteynersiz kalmıyor. Mobil ekibimiz günde ortalama 15-25 hasarlı konteynerin onarımı yapıp kullanabilir duruma getiriyor” dedi

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER