Tyche Bereket Festivali

- Düzce'de yetişen otların tanıtıldığı ve bu yıl 5'incisi düzenlenen "Tyche Bereket Festivali"nin kortej yürüyüşü yapıldı

Tyche Bereket Festivali

DÜZCE (AA) - Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen "Düzce Otları Tyche Bereket Festivali"nin kortej yürüyüşü yapıldı.

Dün başlayan ve kent genelinde yetişen otların sergilendiği festivalin kortej yürüyüşünde vatandaşlar, Cedidiye Meydanı'ndan Anıtpark'a yürüdü.

Yöresel kıyafetlerini giyen vatandaşlar, cadde boyunca bando takımı eşliğinde dans etti.

Çocukların da katıldığı yürüyüş renkli görüntülere sahne olurken, Düzceliler festival alanını doldurdu.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalin bu yıl 5'incisinin düzenlendiğini ve büyük emekler verildiğini söyledi.

Düzce'nin çok sayıda bilinmeyen otunun şifa olduğuna değinen Dikmen, "Burada en az 50 ottan çeşitli yemekler yapılıyor. Mükemmel tatlar ortaya çıkıyor. Festivalimiz inanılmaz renkli hale geldi ve bundan sonraki yıllarda devam edecek." dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Resul Taştan da festivalin kentin tanıtımı açısından oldukça önemli olduğuna değinerek, "Festivalimize her yıl katılım daha da artarak devam ediyor. İl dışından da katılımlar var. Önümüzdeki yıllarda katılımın daha da artacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Halk oyunları gösterileriyle devam eden festival, yarın sona erecek.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER