DELTA KOLEJİNDEN COŞKULU GECE

Bafra Delta Koleji tarafından öğretmen ve velilere yönelik düzenlenen gece davetliler tarafından beğeni topladı.

DELTA KOLEJİNDEN COŞKULU GECE

      Bafra Delta Koleji'nin konferans salonunda düzenlenen programda Samanyolu televizyonu haber spikeri ve yazar Asım Yıldırım'ın okuduğu şiirler, Irmak TV Müzik Danışmanı, Türkçe Olimpiyatları Müzik Koordinatörü Metin Abaoğlu'nun okuduğu türküler, geceye damgasını vurdu.

      Şehit öğretmenler için saygı duruşu ve peşinden İstiklal Marşı okunması ile başlayan programda Asım Yıldırım, anlattığı hikâyeler ve okuduğu şiirlerle dinleyenlerini duygulandırdı.
                              "ÖĞRETMENLİK PEYGAMBERLİK MESLEĞİDİR"

      Öğretmenliğin bir peygamberlik mesleği olduğunun altını çizen Yıldırım, "Bence insan, öğretmenliği çok aziz bilmeli, onu bir peygamber mesleği olarak algılamalı ve öyle değerlendirmelidir. Gerçek şu ki, millete hizmet eden insanlar arasında muallime denk bir insan göstermek mümkün değildir. Çünkü insana yapılan hizmet ve yatırım her şeyden mukaddestir. Siz bir baştan bir başa bütün dünyanın bağ ve bahçelerinin bahçıvanı olsanız, bunun, üç insana bir şey anlatma kadar bir kıymeti yoktur. Hatta bırakın bunu, sultanlık bile, insanları insanlığa yükseltme kıymetinde bir vazife değildir. Zaten büyük hükümdarlar da, muazzam muallimlerin elinde bir çırak gibi yetişmiş insanlardır" diye konuştu.
"BU SAZLA  TURGUT ÖZAL VE FETHULLAH GÜLEN HOCA EFENDİYE'DE TÜRKÜ OKUDUM"
      Yıldırım'dan sonra ise sahneye Irmak TV Müzik Danışmanı, Türkçe Olimpiyatları Müzik Koordinatörü Metin Abaoğlu çıktı.

       Türküsünü söylemeden önce bir anısını anlatan Abaoğlu, "Bundan 20 yıl önce okuduğum okula dönemin Cumhurbaşkanı Merhum Turgut Özal ve Heyeti ile Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi geldi. Rahmetli Özal, 'bu çocukların arasında saz çalan yok mu dediklerinde müdür bey beni çağırdı' elimde görmüş olduğunuz bu sazla onlara, 'Kalk Ey Yiğit Uykudan' türküsünü söylemiştim. Siz değerli öğretmenlere de bu türkü ile programa başlamak istiyorum'' diyerek seslendirmeye başladığı türküleri büyük alkış aldı.

                                                                                                                      NAMIK AZGIN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER