BAŞARIYA KAYMAKAMDAN ÖDÜL

2015-2016 Eğitim-öğretim yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ilk dönem sınavında Türkiye birincisi olan öğrenciler ve onları yetiştiren öğretmenler, Canik kaymakamı İlhan Turgut tarafından ödüllendirdi.

BAŞARIYA KAYMAKAMDAN ÖDÜL

Başarının istikrarlı ve düzenli çalışmalı ile paralel olduğunu dile getiren Kaymakam Turgut, “Bugün burada TEOG sınavında sorulan 120 sorunun tamamının doğru cevaplayıp Türkiye birincisi gurur kaynağımız olan öğrencilerimiz ve onları yetiştiren öğretmen arkadaşlarımızla birlikteyiz. Bu tablo Canik için gurur kaynağıdır. Bıkmadan usanmadan çalışarak öğrencilerimizi yetiştiren başta eğitim camiamız olmak üzere, öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

‘EĞİTİLMİŞ NESİLLERE İHTİYACIMIZ VAR’
Türkiye’nin iyi eğitilmiş genç nesillere ihtiyacı olduğunu ve kalkınmanın da ilk ayağının da eğitimden geçtiğine dikkat çeken Canik Kaymakamı İlhan Turgut, Canik’in 2015-2016 eğitim öğretim yılı TEOG sınavında büyük başarı elde ettiğini, bunda özveri ile çalışan öğrenciler ve öğretmenler ile büyük fedakarlıklarda bulunan velilerin büyük katkılarının olduğunu belirtti.  Eğitimin; öğrenci, öğretmen ve aile olmak üzere üç mihenk taşı üzerinde yükseldiğine dikkat çeken Kaymakam Turgut, “Tarihi kronolojiye baktığımızda eğitim seviyesi yüksek olan toplumların gelişmeleri daha hızlı olmuş. Çünkü eğitilmiş insanın topluma kazandırılması daha kolay. Bu nedenle bizde eğitimde gerek devletin imkanlarını gerekse özel sektörün imkanlarını rantabl bir şekilde kullanarak, iyi eğitilmiş yeni nesiller yetiştirmeye çalışmalıyız” dedi.

‘HERKESE MİNNETTARIM’
Son yıllarda Canik’in eğitimdeki başarısının artan bir ivme ile yükseldiğini ve bu nedenle Canik’te eğitime destek veren herkese minnettar olduğunu dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, şunları söyledi:“İlçemizde eğitime çok önemli yatırımlar yapıldı. Bununda semeresini ancak almaya başladık. İkinci yarıyılda yapılacak olan TEOG sınavında başarının daha yukarılara çıkacak. İlçemizin başarısında emeği geçen ve her konuda eğitime büyük destek veren, Sayın Kaymakamımız İlhan Turgut’a, özel yaşantısını ikinci plana iterek, öğrenciler için özveri ile çalışan fedakâr öğretmenlerimize ve bu emeğin meyvesi olan öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamı diliyorum”

 BAŞARI BELGELERİ VERİLDİ
Düzenlenen yemeğin ardından kaymakam İlhan Turgut, 2015-2016 TEOG sınavında 120 sorunun tamamını doğru cevaplayan Canik Tevfik İleri Ortaokulu Öğrencisi Cihan Berk Dilber, Özel Bahçeşehir Ortaokulu öğrencilerinden Bora Okumuş, Zeynep Bektaş, Merve Nisa Ercan ve Salih Emre Gökyar’ı başarılı belgelerini verdi.


Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2016, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER