banner223

ERHAN USTA EYT DEDİ, ÇİFTÇİ DEDİ, AK PARTİ REDDETTİ

İYİ Parti Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Plan Bütçe Komisyonu Üyesi ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, geçtiğimiz günlerde, Tarım Bakanlığı Bütçesinde; geçen sene çiftçilere verilen tarımsal desteğin 22 Milyar TL olduğunu, 2021 bütçesinde %14 enflasyonun hesaba katılmadan geçen sene olduğu gibi yine 22 Milyar TL destek verilmesinin yanlış olduğunu söyledi.

ERHAN USTA EYT DEDİ, ÇİFTÇİ DEDİ, AK PARTİ REDDETTİ

İYİ Parti Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Plan Bütçe Komisyonu Üyesi ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, geçtiğimiz günlerde, Tarım Bakanlığı Bütçesinde; geçen sene çiftçilere verilen tarımsal desteğin 22 Milyar TL olduğunu, 2021 bütçesinde %14 enflasyonun hesaba katılmadan geçen sene olduğu gibi yine 22 Milyar TL destek verilmesinin yanlış olduğunu söyledi. Bu tutarın 25 Milyar TL’ye çıkması için komisyona önerge verdi.

Sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan Usta, çiftçilere tarımsal desteğin artırılmasına ilişkin önergenin, Ak Parti Milletvekilleri tarafından reddedildiğini vurguladı.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARLA İLGİLİ BİR ÖDENEK YOK

Erhan Usta, geçtiğimiz cuma günü görüşülen, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bütçesinde emeklilikte yaşa takılanlar sorunundan bahsetti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk’a ‘’2021 Bütçesinde emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir ödenek yok, bunun için herhangi bir ödenek öngörmemişsiniz’’ dedi.

Usta, ‘’Ben, bunun artık belli bir noktaya geldiğini, çözüme doğru gideceğimizi, Meclisin bu konuda bir tavır alacağını düşünüyorum. O yüzden 2021 yılı bütçesine bununla ilgili bir ödenek konulması da yıl içerisinde hem sizin hem de hepimizin işlerini kolaylaştıracaktır’’ dedi.

Usta, verdiği önergeyle, Çalışma Bakanlığı bütçesine 15 Milyar TL ilave ödenek koyulmasını komisyona sundu. Twitter hesabında paylaştığı videoda bu önergenin Ak Parti Milletvekilleri tarafından reddedildiğini söyledi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER