banner223

Lise öğrencilerinden "Bilinçli Gençlik, Milli Medya" projesi

Havza Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, "Bilinçli Gençlik, Milli Medya" projesi kapsamında Cumhurbaşkanlığı ile bazı devlet kurumlarına mektup gönderdi.

Lise öğrencilerinden "Bilinçli Gençlik, Milli Medya" projesi

Havza Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, kitle iletişim araçlarının toplum üzerindeki olumsuz etkileri ile medyada yaygınlaşan şiddet görüntülerine dikkati çekmek amacıyla hazırlanan "Bilinçli Gençlik, Milli Medya" projesi kapsamında Mehmetçik Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

Okul idarecileri ile proje temsilcisi 25 öğrencinin katıldığı basın açıklamasında, kitle iletişim araçlarının toplum üzerindeki etkisine dikkat çekildi.

Öğrenciler, daha sonra Havza PTT Şubesine giderek, içinde basın açıklamasının yer aldığı mektupları başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere 25 devlet kurumuna gönderdi.

Okul müdürü Muhsin Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şiddet içerikli haber bültenleri ile dizilerin yoğun olarak yayınlanmasının şiddeti arttırdığını düşündüklerini söyledi.

Bu şekilde gençliğin bilinç altının kirlendiğini düşündüklerini dile getiren Yıldız, "Basın yayın organlarının çok daha dikkatli ve duyarlı olmaları gerekmektedir. Bu soruna dikkati çekmek ve orta öğretim gençliği olarak toplumun sorunlarına çözüm arama hedeflerini gerçekleştirmek amacıyla proje gerçekleştirdik." dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER