ÖCAL: TARİHTEN DERS ALMAK GEREKİR

SAADET PARTİSİ SAMSUN MİLLETVEKİLİ ADAYI MUSTAFA ÖCAL İSTANBUL’UN FETHİNİ KUTLADI.

ÖCAL: TARİHTEN DERS ALMAK GEREKİR

Saadet Partisi Samsun Milletvekili Adayı Mustafa Öcal, İstanbul’un fethinin 565. Yıldönümü münasebetiyle yazılı bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında birlik ve beraberlik vurgusu öne çıkan Öcal, “Tarihi olayların yıldönümlerinin kuru kuruya tebrik edilmesi manasız olur. Ders almak, ibret almak gerekir“ dedi.

İstanbul’un fethi sırasında iman ve inanç kadar keskin zekâ ve ileri teknolojinin öne çıktığını vurgulayan Öcal, “Bizler tarihin en asil milletiyiz. Bu coğrafyada asırlardan beri medeniyet nasıl olurmuş bütün bir dünyaya göstermiş ve örnek teşkil etmiş bir milletiz. Hepimizin bildiği gibi İstanbul’un fethi sırasında iman ve inanç kadar keskin zekâ ve o dönem için ileri teknoloji ile zaferler elde edilmiştir. Sultan Fatih, Efendimizin (SAV) “İstanbul bir gün fetih olunacaktır. Onu Fetheden asker ne güzel askerdir. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandandır" hadis-i şeriflerine mazhar olmuştur. Bir kez daha iman ve inanç ile ne gibi zorlukların üstesinden gelinebileceğine tarih şahitlik etmiştir. Bunun yanı sıra Müslümanların ilim, bilim ve sanayi alanındaki ilerlemesi de gözler önüne serilmiştir” ifadelerini kullandı.

ADALET OLMAZSA AYAKTA KALAMAZSINIZ

Adaletin olmadığı yerde büyümenin ve gelişmenin olamayacağının altını çizen Öcal, adalet olmazsa ayakta kalamazsınız ifadelerine yer verdiği açıklamasını şöyle sürdürdü; “Her zaman için bu bölgede hak ve adalet savunulmuş; dini, dili, ırkı, mezhebi ve meşrebi ne olursa olsun hoşgörüden taviz verilmemiştir. Toplumsal birlik, beraberlik ve kardeşliğin zedelenmesine müsaade edilmemiştir. Bizim milletimizin kontrolü altındaki yerler hep huzurun ve barışın emniyetli kaleleri olmuştur. Bu sebepledir ki, Osmanlı 600 küsur yıldır dünyaya hükmetmiştir. Bugün adalet vurgusu yapıyoruz. Adaleti hararetle savunuyoruz. Adalet olmazsa olmazdır. Adaletten ayrılırsanız büyüyemezsiniz, gelişemezsiniz, ayakta duramazsınız. Bu tarihi olayların yıldönümlerinin böyle kuru kuruya tebrik edilmesi ve kutlanması manasız olur. Ders almak, ibret almak gerekir. Maddi ve manevi kalkınma hamlelerinin tarihin bu nadide örneklerinden yola çıkarak gayretle yapılması icap eder. Cenab-ı Hak bizleri tarihten ders alanlardan eylesin. Gelmiş geçmiş tüm şehit ve şühedaya rahmet eylesin.”

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
YORUMLAR
Aaa
Aaa - 6 yıl Önce

Tarihden ders aldığımız için işiniz çok zor be

SIRADAKİ HABER