Sıfır Atık Canik'te başlıyor

Canik Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan "Sıfır Atık" projesini Türkiye'de uygulayan ilk belediye oluyor.

Sıfır Atık Canik'te başlıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'ı ziyaret eden Başkan Osman Genç, proje ile ilgili çalışmaları tamamladıklarını ve çok yakın zamanda Sıfır Atık malzemelerini belediye ve tesislere yerleştireceklerini söyledi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Ankara'da AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan'ı ziyaret etti. Oldukça verimli geçen ziyarette Samsun ile ilgili çalışmalar görüşülürken, ana konu Sıfır Atık projesi oldu. Başkan Genç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen 'Sıfır Atık' projesi ile çalışmaları tamamladıklarını ve Türkiye'de projeyi uygulayan ilk belediye olacaklarını söyledi.

MALZEMELER GELECEK

Sıfır Atık projesini çok önemsediklerini belirten Başkan Genç, çevreye duyarlı bir şehircilik anlayışımızın gereği olarak Sıfır Atık projesini çok önemsedik ve zaman kaybetmeden ilçemizde çalışmalara başladık. Proje ile ilgili çalışmaları tamamladık. Şu anda 10 gün gibi kısa süre sonra Sıfır Atık projesini uygulamamızı sağlayacak malzemeler gelecek. Bu atık malzemelerini öncelikle belediyemize ve günde 3 bin kadın, çocuk ve gence hizmet veren Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'ne yerleştireceğiz" dedi.

BELEDİYE VE KAMPÜSTE BAŞLAYACAK

Çevrenin, çağın alarm veren konularının başında geldiğine işaret eden Başkan Genç, "Sürdürülebilir kalkınma, tasarruf kültürü ve atıkların kontrolü ile mümkündür. Kaynağında ayrıştırılmış atıklar, geri dönüşüme imkan sağlayacak, böylece tükettiklerimizin çevreye verdiği zararı minimize etmiş olacağız. Bu kapsamda biz önce belediyemizden ve Mevlana kampüsümüzden başladık. İnşallah bu projeyi ilçemiz geneline yayacağız" diye konuştu.

TÜRKİYE'DE İLK UYGULAYACAK BELEDİYE

Belediyede ve kampüstü atıkların ayrıştırılabileceği kumbaralar yerleştirileceğini ve personelin de eğitileceğini ifade eden Başkan Genç, "Dinimiz ve medeniyetimiz bize zaten çevreci olmamızı emretmektedir. Bu kapsamda biz çevreye duyarlı bir belediye olarak daha önce Bir Can Bir Fidan projemizi hayata geçirmiştik. Ayrıca Meşe Orman Park ve Sancaktepe (15 Temmuz Şehitler Tepesi) projesi ile çevreci projeler uyguladık. Şimdi bu proje ile kaynakları daha verimli kullanıp, geri dönüşümle israfı azaltmayı hedefliyoruz. Bu projeyi Türkiye'de ilk uygulayacak belediye olmanın onurunu ve heyecanını yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

KARAASLAN'DAN TEBRİK

Sıfır Atık projesini ilçede uygulayacak olan Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i tebrik eden AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen projenin önemine dikkat çekti. Karaaslan, dünya kaynaklarının verimli kullanılmasının gelecek nesiller ve dünyanın geleceği için çok önemli olduğunu belirterek, Türkiye'de projeyi ilk uygulayacak belediye olacak olan Canik Belediyesi'nin önemli bir projeye daha imza attığını dile getirdi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER