“Güçlenen Cumhuriyetle geleceğe güvenle bakıyoruz”

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, TBMM'nin açılışı ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

“Güçlenen Cumhuriyetle geleceğe güvenle bakıyoruz”

       23 Nisan 1920 tarihinin sadece TBMM'nin açılış tarihi değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve genç Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı gün olduğuna değinen Milletvekili Demir, mesajında şu ifadeleri kullandı:

      “23 Nisan 1920, milli tarihimizin en parlak sayfalarından biri olarak yerini almıştır. Bu tarihle başlayan büyük değişim, yaşanan birlik ve beraberlik sayesinde milli mücadelede zafere ulaşmıştır. Türk milleti, dün olduğu gibi bugünde fedakarlıklarla elde edilen Cumhuriyet’imizin temel niteliklerini en iyi şekilde koruyup, muhafaza etmektedir. Bugün, daha da güçlenen Cumhuriyet'imizle, geleceğe güvenle bakıyor ve gençlerimizi geçmişine bağlı bireyler olarak yetiştiriyoruz. Öte yandan devlet ve millet olarak, günümüz dünyasının gerisinde kalmamalı ve çocuklarımıza çağın gerektirdiği bilgi ve becerileri kazandırmalı ve buna yönelik ortamlar hazırlamalıyız. AK Parti iktidarında da geleceğimiz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin önünü açan, onların hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmelerini hedefledik. İnanıyoruz ki, bugünün çocukları ve gençleri ileride, açtığımız bu yolda çok daha müreffeh bir Türkiye'yi inşa edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle milli iradenin kalbi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 95’inci yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhuriyeti ilan eden birinci mecliste görev yapan üyeleri, Kurtuluş Savaşımızın kahramanı şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.”

           NAMIK AZGIN 

 

 

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2015, 20:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER