Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi “Regaip Kandili” Özel Programı Düzenledi

Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Bafra Büyük Camii de ‘Regaip Kandili’ özel programı düzenledi.

Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi “Regaip Kandili” Özel Programı Düzenledi

      Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin öğrencilerinin okudukları Kur’an-ı Kerim ve ilahiler cemaatten tam not aldı. Kılınan namazın ardından düzenlenen programda, Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i şerif, Kasideler ve ilahiler okundu.

      Cemaatle kılınan akşam namazının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Regaip Kandili’nin önem ve anlamı anlatıldı, gecenin dua ve ibadetle geçirilmesinin manevi değerine değinildi.

       Recep ile başlayan, Şaban ile devam eden ve Ramazan ile son bulan üç ayların müjdecisi Regaip Kandili dualarla kutlandı. 

                              REGAİP KANDİLİNDE ELLER DUA İÇİN AÇILDI 

       Cemaatle kılınan akşam namazının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Regaip Kandili'nin önem ve anlamı anlatıldı, gecenin dua ve ibadetle geçirilmesinin manevi değerine değinildi.

        İlahi grubunun okuduğu ilahilerle devam edilen programda Hz. Muhammed 'e (s.a.v.) salâvatlar gönderildi. Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi ve mevlitler okundu. Vatandaşlar, el açıp dua etti.

        Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Berati Aydın yaptığı konuşmada, “Bir ibadeti yaparken, yani içinizden birine sorsak Recep ayı nedir? Regaip nedir? Bunu niye idrak ediyor, bunu iyi bilmesi lazım. Bilirseniz, yaptığınız iş hedefine ulaşır. Ama bilmeden yaparsanız ama yine sevap alırsınız ama hedefe tam ulaşamazsınız. Çocuklarımızın adını Recep, Şaban, Ramazan koyduk. Kızlarımızın ismini Şevval koyduk. Bunların hepsi ayların adıdır. Bu ay bizim için çok önemli, bu ay bir haram ay, bazıları diyor ki; hepsi Allah’ın günü, hepsi Allah’ın ayı, ne fark eder ki; diyorlar. Evet, çok fark eder. Bizim için fark eder, çünkü biz çok dağınık yaşarız. Bugün Recep ayı, Recep ayının ilk Cuma gecesi Regaip, Regaip Kur’an-ı Kerim Regaip gecesi diye bir geceden bahsetmez. Ama anlamına göre, Hazreti Peygamberin yaşayan sünnetinden tahakkuk gününden bu güne, bu gecede bol mükâfatın olduğu ve bu geceye aklı başında olan herkesin Allahın bu işarına saygı duyar. Hazreti Peygamberden bu gecenin iyi ihya edilmesini biz öğreniyoruz. Regaip ihsanlar ve melekeler, hediyeler demektir. Bu gecede öyle hediyeler var ki, ona ulaşmak isteyen, çaba sarf eden herkese sağnak sağnak verecek. 12 ayın 4 tanesi haram aylardır. İnsan kanı dökemezsiniz. Namusa, hiç bir şeye, mala, cana, ırza tecavüz edemezsiniz. Yasak diyor Allah. Zilkade, Zilhicce, Muharrem ayı, sefer ayı, Rebiülevvel ayı, Rebuulahir ayı, Cemâziyelevvel ayı, Cemâziyelâhir ayı ve Recep ayı, bu aylar kesin bir hesap aylarıdır. Kendinize bu aylarda, zulüm etmeyin. Alimler bu aya Recebül esabb diyorlar. İşte bu gece Allahın rahmeti sağnak sağnak dökülür. Biz yıllarca Kur’an- Kerim okuruz. Okuruz okuruz üfleriz. Allah rızası için bir tane müslüman okur. Yasin’in anlamını da bilmez. Aklımızı başımıza almamız lazım. Kur’an hedefli tevekkül edelim, düşünelim diye gönderildi. Kur’an-ı Kerimde hiçbir ayette Kur’an-ı Kerimi niye okumuyorsun diye ayet yok, Kur’an-ı Kerim de, Kur’an-ı Kerimi niye düşünmüyorlar diyor. Bu gece Allah’a yönelme gecesidir” dedi.

        Meslek Dersleri Öğretmeni Bekir Rıza Elibolca tarafından hazırlanan İlahi grubunun okuduğu ilahilerle devam edilen programda Hz. Muhammed'e (s.a.v.) salâvatlar gönderildi.

           NAMIK AZGIN


 

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2015, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER