“Hiç bir sonuç çıkmaz”

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, AK Parti ile MHP arasında bugün gerçekleşecek koalisyon görüşmelerinden herhangi bir sonuç çıkmayacağını söyledi.

“Hiç bir sonuç çıkmaz”

       CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, AK Parti-MHP arasında yapılacak koalisyon görüşmelerini değerlendirdi. Zeybek, AK Parti'nin oyalama taktiği ile ülkeyi erken seçime götürmek istediği iddiasında bulundu.

         GÖREV CHP'YE DEVREDİLMELİ
       AK Parti ile MHP arasındaki görüşmeden herhangi bir sonuç çıkmayacağı düşüncesinde olduğunu belirten Kemal Zeybek, "AK Parti dersini iyi çalışmış. Nasıl oyalayabiliriz projesiyle hareket etmektedirler. Yarın (bugün) yapılacak görüşmeden sonuç alınamaması durumunda görev derhal Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na devredilmelidir. Siz kendinizi oraların sahibi görebilirsiniz, ancak şu unutulmamalıdır ki halkın karşısında hiçbir güç duramaz. Halk zoru gördüğü zaman, kendisine karşı olumsuzluğu yaşadığı süreçte her zaman devreye girmiştir. Cumhurbaşkanı yetkilerini aşarak değil, yetkileri çerçevesinde ülkeyi yöneten durumda olmalıdır" dedi.

               İRADEYE KARŞI ÇIKMAK
         Erken seçim düşüncesi içerisinde olanlara halkın ders vereceğini söyleyen Zeybek sözlerini şöyle sürdürdü: "7 Haziran'da bir AK Parti adına olumsuz bir tablo ortaya çıktı. Kendi istedikleri sonuç ortaya çıkınca halk iradesi oluyor da istedikleri olmayınca neden erken seçimi düşünüyorlar? Bunun adı halka saygısızlıktır, halk iradesine karşı çıkmaktır. Halkımız bunu kendisine yapanlardan hesabı mutlaka soracaktır. Cumhuriyet Halk Partisi'ne verilen her oy da bunlardan hesap sormak anlamı taşıyacaktır" diye konuştu.

NAMIK AZGIN   

 

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2015, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER