banner223

KÖKTAŞ; Artık Karar da Söz de Aziz Milletimizindir

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin referandum aralığında kabul edilerek yasalaşmasına ilişkin, "Bundan sonra artık karar da söz de aziz milletimizindir. " dedi.

KÖKTAŞ; Artık Karar da Söz de Aziz Milletimizindir

 AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin referandum aralığında kabul edilerek yasalaşmasına ilişkin, "Bundan sonra artık karar da söz de aziz milletimizindir. " dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin, CHP ve HPD Milletvekillerinin mecliste tüm engellemelerine rağmen, AK Parti ve MHP Milletvekilleri'nin dik duruşu ve kararlı çalışmalarıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda 339 oy ile kabul edildiğini ifade ederek, "Bundan sonraki süreçte Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin hazırlayacağı raporla Anayasa değişikliği Teklifi, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak, Cumhurbaşkanımız en geç 15 günlük süre içinde anayasa değişikliği teklifini onayladıktan sonra yine en geç 60 gün sonra referandumla aziz milletimizin oylamasına sunulacaktır. Milletimizin vekilleri olarak bizler, verilen görevi en güzel bir şekilde yaptık. Artık, söz de karar da aziz milletimizindir, son mühürü vuracak olan halkımızdır.
Cumhuriyet tarihimiz boyunca Türk milleti, sandık her önüne geldiğinde engin feraseti, aklı ve vicdanıyla her zaman istisnasız en doğru kararı vermiştir. Bu anayasa değişikliği konusunda da en doğru kararı verecek, ülkemiz için en doğru tercihi yapacaktır. " dedi.

Milletvekili Köktaş sözlerine şöyle devam etti: "Allah’ın yardımı, aziz milletimizin katkıları ve teveccühü ile iktidara geldiğimiz 2002 yılından itibaren karşımıza çıkan tüm engelleri aşarak hamdolsun bugünlere geldik.
Umudu kırılmış bir millet, güven vermeyen bir iktidar, IMF yönetiminde bir siyaset, yarınını göremeyen bir ülkeden 2053, 2071 yıllarının hesabını yapan bir ülke haline geldik.
O günkü Türkiye ile şimdiki Türkiye arasında hiç kimsenin inkâr edemeyeceği ciddi ve olumlu farklar AK Parti iktidarı ile oluşturuldu.
Şimdi AK Parti olarak istiyoruz ki geçtiğimiz bu 14 yıllık istikrar uzun yıllar sürsün, geçmişin karanlık siyasetinin verdiği krizlerle ülkemiz uğraşmasın.
1960’dan beri Anayasa hep vesayet hükümleriyle teçhiz edildi ve milli iradenin hakkı sınırlandı. İşte bu Anayasa değişikliğiyle son vesayet kalıntılarını da Anayasadan temizlenecek, ortadan kalkacak. Milli hakimiyeti tamamen etkin hale gelecek.
Ülke yönetimine zaman ekonomisi sağlayarak yapılacak olan çalışmaların daha kısa sürede bitmesine olanak verecek. Bürokrasiyle siyaset arasındaki ayrışma son bulacak. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile siyasetteki didişme, çift başlılık ortadan kalkacak, kararların hızlı verilmesini sağlayacak. Bu da Türkiye'nin yönetim sistemini daha da güçlendirecektir.
Artık bundan sonra karar milletimizindir diyor, Milletin verdiği karar, başımız gözümüz üzerindedir diyorum. Şimdiden bu anayasa değişikliğinin ülkemiz için, geleceğimiz için, Türkiye'nin aydınlık yarınları için uğurlu olmasını Cenab- Allah'tan niyaz ediyorum."







Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2017, 10:24

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER