TEK ADAMLIĞA GİDEN BİR BAŞKANLIĞI İSTEMEDİK!

Cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Akkiraz, ‘’Tek adamlığa giden bir başkanlık sistemini hiçbir zaman istemedik." dedi.

TEK ADAMLIĞA GİDEN BİR BAŞKANLIĞI İSTEMEDİK!

Cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Akkiraz, ‘’Tek adamlığa giden bir başkanlık sistemini hiçbir zaman istemedik." dedi.
Saadet Partisi Samsun İl Başkanlığı aylık il divan toplantısını gerçekleştirdi. Parti binasında gerçekleştirilen divan toplantısına Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Av. Hasan Bayram Var, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Akkiraz, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.
Cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Akkiraz, "Yaşanan problemleri sistem değiştirerek çözemezsiniz. En mühim mesele başkanlık sistemi mi, değil mi? Hep bize soruyorlar. Başkanlık sisteminin karşısında olmadığımızı 40 yıldır söylüyoruz ama nasıl bir başkanlık sistemi denildiğinde, otoriter bir sistemi ya da tek adamlığa giden bir başkanlık sistemini hiçbir zaman istemedik." diye konuştu.
KÖPRÜ YAPMAK, MİLLETİN CEBİNİ DOLDURMUYOR
“Ülkemizde hızlı trenler inşa ediliyor, karayolları yapılıyor, köprüler yapılıyor” diyen Akkiraz ama bunların hiçbirisi ülkeyi güçlü hale getiremediğini kaydetti. Akkiraz, “Bunlar sorunları çözmüyor, sadece hayatı rahatlatıyor. Ancak ülkemize, devlete güç katmıyor. Hangi sahaya eğilirsek eğilelim ülkenin ciddi problemleri var. Sorunlar her yerde arttı. Son rakamlara göre 3 milyon işsiz var. Ekonomik darboğazda, çark dönmüyor. Herkes şu dönmeyen çarkı hissediyor. Borçlarını ödeyemiyor, alacağını tahsil edemiyor. Böyle olunca da işletmeler kapanıyor. Devletin de çarkı dönmüyor, sürekli açık veriyor. Bu çarkı kapatmak için sürekli borçlanılıyor. Bu ise faiz yükünü artırıyor. Dış ticaret açığımız arttı. Sattığımız ürünler ile aldığımız ürünler arasındaki fark giderek attı. Bu yaklaşık olarak 14 yılda 700 milyar dolar oldu” eleştirisini getirdi.
TESETTÜRÜN İŞİ BOŞALTILDI
Akkiraz, sosyal meselelere de değindiği konuşmasında, “Örtünme ile başörtüsünü ayırt edemiyoruz. Ama tesettür başka bir iş! Kimsede ağzını açıp bir şey diyemiyor. Sadece bu mu? Okullarımızdaki eğitim sorunları. Okulun adını değiştirmek, eğitim programını değiştirmek manası taşımıyor. Şimdi yeni bir müfredat diyorlar. Araştırdık eskisinden bir farkı yok ki. Koalisyon olmamasına rağmen bu kadar sık bakan değişiyorsa bir sorun var demektir. Ancak neden bu sorunun çözülemediğini de kimse bilemiyor” diye eleştirdi.
AVRUPA’NIN AHLAKI BİZE SİRAYET ETMEYE BAŞLADI
Aile kurumunun giderek çökmeye başladığına da aktaran Akkiraz, “Avrupa’nın yolundan vazgeçilmelidir. Bunu bilinçli yapıyorlar, aile kurumumuzu hedef alıyorlar. Bakın çevrenize, gençlerimize. Evlilik oranları ne halde. Avrupa’da tek çocuklu ebeveynler var. Ya annesi var, ya da babası. Aile yok. Avrupa’nın ahlakı bu şekilde bize de sirayet etmeye başladı. Mangalda kül bırakmıyorlar, icraat yapabiliyor musun, yapamaz mısın? Kanunlara imza atacaksın, sonra aile kurumunu güçlendirmeye çalışacaksın. Ailesi bozulan toplumlar sorunlara düşer. Bunu çözemez, ailesinde sorunlar başlayan ülkelerde diğer sorunlar baş göstermeye başlar” dedi.
CAMİLER BÜYÜK AMA İÇİ BOŞ
Akkiraz, yapımı gerçekleştirilen büyük camilerin önemli olduğunu bunu desteklediklerini ancak, daha çok büyük cami yerine her yere küçük mescitlerin yapılmasının daha uygun olacağını kaydetti. Akkiraz, “Her yere büyük camiler yapılıyor. Tabi mescide kimse para vermez, ama ihtişamlı camiye para verir. Ama bir sorun var. Camiler büyük ama içi boş. Binanın büyüklüğü ile değil, içindeki insanın imanı ile övünebiliriz. Biz bu insanımızı bu camilere nasıl götürmeliyiz, bunu düşünmeliyiz. İhtişam ise bir ülkenin büyüklüğünü göstermez” diye konuştu.
 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2017, 19:57

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER