banner221

ALAÇAM -YAKAKENT ÇOCUK VE YILDIZ BİRİNCİ SATRANÇ LİGİ SONA ERDİ

Alaçam Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Yakakent Satranç İlçe Temsilciliği koordinesinde yapılan Samsun Alaçam-Yakakent Çocuk ve Yıldız Satranç Ligi yapılan Ödül Töreni ile sona erdi.

ALAÇAM -YAKAKENT ÇOCUK VE YILDIZ BİRİNCİ SATRANÇ LİGİ SONA ERDİ

         Türkiye Satranç Federasyonu, Samsun Gençlik Hizmetleri  ve Spor il Müdürlüğü, Samsun Satranç İl Temsilciliği, Alaçam Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, ve  Yakakent Satranç İlçe Temsilciliği koordinesinde yapılan Samsun Alaçam-Yakakent Çocuk ve Yıldız Satranç Ligi yapılan Ödül Töreni ile sona erdi.

  TURNOVAYA GARNIZON KOMUTANLARI İLE MÜDÜRLER KATILDI

            Sunuculuğunu Karşıyaka İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Muhammet Çelik ‘in yaptığı Ödül törenine; Alaçam İlçesi Garnizon Komutanı Duran Vuranok,   Yakakent İlçesi Garnizon Komutanı Gürkan Demir, Alaçam İlçesi Belediye Başkan Vekili Sebahattin Tural, Alaçam Gençlik Hizmetleri ve Spor  ilçe Müdürü Bülent Şener, Yakakent İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çiçek, Alaçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Tural, Samsun Satranç İl Birincisi Bafralı Sporcu Recep Köksal, Başhakem Ali Alparslan, Satranç hakemleri, Okul Müdürleri, veliler ve satranç sporcuları katıldı.
              01 VE 05 MAYIS 2015 TARİHLERİNDE ÇORUM ‘ DA YAPILACAK
              Satranç ligine Çocuk Grubuna 17 Takım Katıldı. Yapılan 7 Tur sonucunda Birinciliği Karşıyaka İHO 3 takımı ve Yakamozlar Takımı 12 puanla paylaştı.  3. Sabır Ustaları Takımı oldu. 4’ncü olan takım ise Altın Kale. Yıldızlar Grubuna 11 takım katıldı. Yapılan 6 Tur sonucunda Limanın Yıldızları 10 Puanla birinci oldu. Efsanevi Satranççılar Takımı 2., Kolin Kum Fırtınası 3. Karşıyaka İHO 1. takımı 4. Oldu. Turnuvada ilk Üç takıma kupa ve madalya verildi. Dördüncü takıma kupa verildi. Çocuk liginde ilk dört sırayı alan takımlarla, Yıldızlar liginde ilk üç sırayı alan takımlar 01 ve 05 Mayıs 2015 Tarihlerinde Çorum ‘ da yapılacak olan Türkiye Çocuk ve Yıldız Satranç Ligine doğrudan katılmaya hak kazandılar.
          ‘BU TURNUVANIN BİR BAŞLANGIÇ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM’
               Başhakem Ali Alparslan yaptığı konuşmada: “Alaçam ve Yakakent’te ilk defa düzenlenen Çocuk ve Yıldız Satranç Liginin zekâ sporunun ilçelerimizde gelişmesinde bu turnuvanın bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen herkese Samsun Satranç ailesi adına teşekkürü bir borç biliyorum. İl temsilcisi Serkan Koç’un turnuvaya katılan tüm takımlara ve oyuncularına selamlarını ve tebriklerini iletiyorum” dedi.
                 Köksal ÖNER

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2015, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER