MİLLİ WUSHU ANTRENÖRÜ ve SPORCU BİLAL ÇELEBİ

SPORCULARIN ONURLU OLMASI GEREKTİĞİNİ VURGULADI

MİLLİ WUSHU ANTRENÖRÜ ve SPORCU BİLAL ÇELEBİ

Spor insanı yaşatan ve çevreye duyarlılık gösterilmesi için ahlaki değerleride içinde barındıran sağlıklı yaşam başlangıcı ve arındırılmış zekadır diyerek şöyle devam etti.

Onurlu insan inançlı ve edeplidir. Onurlu insan gerçekçidir. Doğruları söyler, emek verene sadıktır. Toplumda kim olursa olsun, başta ailesi ve toplumu için emek veren herkese saygı duyar. İnsanlara iftira atmaktan değil adaletin yanında yer alır. Onurlu insan, sportif faaliyetlerde saygı ve sevgi çerçevesinde karşısındakini ezmeden zarar vermeden onurlandırandır. Bu tür faaliyetlerde rakibin düşman değil de bir arkadaş olarak görülmesi, hırs ve kinden uzak bir müsabaka sergilenmesi öğrencilerimizden beklediğimiz davranışlardır.

Onurlu bir sporcu adaleti, ahlakı, gücü ve acıma hissi ile zaferini dengeleyendir. Nitekim böyle sporcular ancak “sır”a ulaşır. Çünkü hocalar öğrencilerini belirli testlerden geçirirler, eğer o test başarılırsa, saklı olan, bilinmeyen tekniklere ulaşmış olur. Onurlu bir sporcudan beklenende budur. Bu onun kalesidir. “Sır”a ulaşan sporcular toplumun ahlak abideleri, yön gösterenleridir. Bu yüzden sporcularımızın ahlak kaideleri içerisinde toplumsal ve bireysel hareketlerde onurlu duruşlar sergilemesi herkes için örnek olacaktır.

Bilal ÇELEBİ

19 Mayıs Ballıca Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı

Milli Antrenör

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2016, 18:21

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER