banner223

Vali Dağlı Bafra’da incelemelerde bulundu

Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı Samsun’un Bafra ilçesinde birtakım ziyaretlerde bulundu. Ziyarette yaptığı açıklamada “Bafra çok önemli bir tarım ilçemiz” ifadelerini kullandı.

Vali Zülkif Dağlı ilk olarak Dedeli Mahallesinde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

 Burada Okul Müdürü Vedat Demir’den okulun yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgi alan Vali Dağlı ardından Örencik Mahallesinde oluşturulan Ceviz bahçesine ziyaret gerçekleştirdi.

 Burada ceviz fidanı dikimi yapan Dağlı açıklamasında Önceki hafta da buradaydık. O zaman da ifade etmiştim. Bafra çok önemli bir tarım ilçesi, tarım memleketi. Bu manada tarımı nasıl modern yapabiliriz, nasıl yeni katma değeri daha yüksek ürünleri ilçemize kazandırabiliriz bu manada bir çalışma yapıyoruz.  Burada zeytinin ve cevizin önemini biliyoruz. Bunlarla ilgili bir çalışma başlattık.

 Zeytinciliğin yaygınlaştırılması yine ceviz dikiminin yaygınlaştırılması gibi. Bugün bunlarla ilgili çalışıyoruz. Ayrıca ilk ziyaretimize Tarım Lisesi’nde başladık. Tarım Lisemizi yeni bir konseptle yeni bir yapılandırmayla yine yeni bir anlayışla inşallah ortaya koyacağız.  Buradaki sadece fiziki bakımından değil yönetimiyle yönetim modeliyle yine modernize edilmesiyle öğrencilerimizin buraya kazandırılması ilgili bir çalışma modeli üzerinde duruyoruz.  İnşallah hayata geçirdiğimizde hep beraber görmüş olacağız ”ifadelerini kullandı.

Yapılan ziyaretlerde Vali Dağlı'ya Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Samsun Ak Parti Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Samsun Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Dursun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Bafra Ziraat Odası Başkanı Orman Tosuner eşlik etti.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2021, 15:02

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER