Erdal Doğan "Üretici mağdur ediliyor"

Samsun`un Bafra ilçesinde bulunan Bafra Ticaret Borsası ve Bafra Belediyesi  ortaklığında işletilen Bafra Mezbahanesinde kesilen hayvanların sakatat olarak tabir edilen parçalarının üreticiye verilmemesinden dert yanan Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan konu ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

Erdal Doğan "Üretici mağdur ediliyor"

Doğan Bafra Ticaret Borsasının üreticinin malını gasp ettiğini belirterek Borsanın “Üreticiyi mağdur etmesi bizleri derinden üzmüştür” dedi.

Doğan basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi. “Hepimizin bildiği üzere Sivil Toplum kuruluşları bölgelerindeki üyelerinin hak ve menfaatlerini korumakla mükelleftir.

Bafra Ticaret Borsasının, Bafra Mezbahanesini alarak mezbaha işletmeciliğine başlaması şehrimiz için önemli bir hizmettir. Ancak mezbaha işletmeciliğinde sadece kesim hizmeti yapılır. Bafra Ticaret Borsası mezbaha işletmeciliği adı altında yapacağı kamu hizmetinde, Devletin gücünü kullanarak üreticilerin ürünlerine illegal bir şekilde el koymaya çalışarak haksız kazanç elde etmek istemesi, üreticinin malını gasp etmeye çalışarak üreticiyi mağdur etmesi bizleri derinden üzmüştür. Eli nasırlı üreticimizin bin bir zahmetle, meşakkat içerisinde baktığı ve maliki olduğu canlı hayvanını kestirip doğrudan karkas miktarı üzerinden alıcıya pazarlanmasında, taşınır olarak kabul edilen insan tüketiminde kullanılan veya kullanılmayan hayvansal yan ürünlerin 5996 sayılı yasa kapsamında faaliyet gösteren veya perakendeciliği yapan işletmelere üretici bizzat kendisi pazarlayarak gelir elde etmesi gerekmektedir.

    Kamu hizmeti yapması gereken bir kuruluşun üreticinin ürettiğine göz dikmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Bafra Ticaret Borsasının bu ürünlere hangi sıfatla, hangi kanunla, hangi mantıkla el koymaya çalışmasına biz anlam veremiyoruz.

     Samsun ve ilçeleri Kırmızı Et üreticileri birliği olarak üreticimizi mağdur etmemek ve sonuna kadar haklarını korumak için mücadele edeceğimizi buradan duyurmak istiyorum" dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
YORUMLAR
Emre
Emre - 6 yıl Önce

Komik olan erdal doğan kapanan mezbahaneyi tekrar kazandıranlara şükran duyacağına onları tehtit etmeni bayram günü mezbahaneye gelmeyin kan gövdeyi götürecek diye kasapları tehtit etmeni adı sakatat değil atık olan malzemenin tanesini 45 liradan satıldığı için 10 tl ‘ye alabilmek için ihaleyi alanı tehtit ettiğini ve en önemlisi aldığın atıklardan üreticiye 5 kuruş dahil vermediğini anlatsaydın komik olmazdın Bafra ve çevresindeki ilçelere mezbahaneyi tekrar kazandıran Ticaret Borsasını Tebrik Ederim..

Bafralı
Bafralı - 6 yıl Önce

Bu zamana kadar belediyeyi gaps ederek sakat bölümünü bedava alış cebine indirirken neden sesin çıkmıyordu şimdi elinden aldılar diye mi sesin çıkıyor bu zamana kadar bunu sen alış ne fatura ne bişe kestin vergisiz haksız yere cebine insirdin bütün paraları o zaman niye üreticinin arkasında değildin

misafir
misafir - 6 yıl Önce

bafrada mezbahane kapandı erdal doğan atık parası gelmiyor diye Florya mezbahanesi kapattırdı bunlar fetöcü hem yusuf ziya yılmazın adamları diyerek bakanlığa kadar gitti bende kırmızı et birliğine üyeyim ama kaç yıldır kesilen hayvanlarımın atık parasını falan vermedi bize şimdi rant büyük konuşuyor hem vermediği gibi atık paralarının birliğede girişi yok tammamen kendisinin ve yanındaki iki kişinin cebine girdi elleri nasırlı üreticimiz demiş doğru demiş pekala neden o üreticiye atık parası vermemiş atık üreticinin olmadı hiçbir zaman şimdimi oluyormuş öyle ise floryadan ve tekkeköyden havzadan neden alamıyormuş üretciyi falan düşündüğü yok tamaamen duygusal :)))

Bozo
Bozo @misafir - 6 yıl Önce

Buzamana kadar böyle bişey biliyormuydunuz Erdal başkan bu zamana kadar hep üreticinin yanında olmuştur ve hep haklarını savunmuştur Türkiyede ilk ve tek besicileri savunan Başkandır Adam nerde olursa olsun konuşuyor Tebrik edeceğinize Eleştiriyorsunuz

bafralı besici
bafralı besici - 6 yıl Önce

sayın bafralı kardeş erdal doğan o atıkları sakatatları kesicilerin mezbahacıların elinden aldı üreticinin kendisine verdi bilip bilmeden konuşma erdal doğan sonuna kadar üreticilerin arkasında duran başaralı bir başkandır

Gündüz yarali saddam
Gündüz yarali saddam @bafralı besici - 6 yıl Önce

Biz sonuna kadar başkanın peşin deyiz siz anca boş konuyor sunuz bi içine girinde bakın napiyo başkan erdal doğan

Volkan
Volkan - 6 yıl Önce

Emre bey ben Erdal Doğan ı tanıyorum. Erdal Başkan bafradaki mezbahanenin kapatıldığında bakanlık nezdindeki girişimleri olmasaydı bugün Bafra da mezbahane diye bir şey olması mümkün değildi. Gönül ister ki bafradaki bütün sivil toplum örgütü başkanları cesur olarak gerçekleri söyleyerek ilçemize hizmet edebilsinler. Yorum yaparken kulaktan dolma bilgilerle yorum yapmadan gerçekçi olalım gerçekçi olalım ki bu ilçe için hizmet eden değerli insanların haklarını yemeyelim.

emre
emre @Volkan - 6 yıl Önce

volkan bey iyi yazmışşınız ama bilmeden tamamen erdal doğanla mezbahanenein açılmasının ne ilgisi var o ssadece mezbahane atığının peşinde 4 yıldır mezbahane atıklarını alıp üreticiye 5 para vermediği gibi hayvan kesim desteği alandanda birlik olarak para kesiyor ve en önemlisi bu para birlik hesabınada yatmıyor yani üreticiyi tamamen gasp eden kendisi mezbahane tamamaen 1 ocak 2018 de kapandı borsanın girişimleri ve 3 milyon (eski para 3 trilyon)dan fazla masrafla acıldı erdal doğan beş kuruş paramı vermiş birde erdal doğan kamu kurumu olan borsayı atığı alan kişiyi tehdit ediyor ve bunlar kayıt altında bunlar ortaya çıkınca ne söyleyeceksiniz merak ediyorum ayrıca bafranın kamu kurumu özelliği taşıyan kurumunu tehdit etmek BAFRAYI tehdit etmektir kimse de bafradan büyük değildir erdal doğan birliği incelendiğinde kendini kurtarsın yanındaki 3.5 kişiyle vatandaşın parasını zimmetine geçirmekle olmuyor bu işler...

Aleyna sayın
Aleyna sayın - 6 yıl Önce

Bafra ticaret borsası yıllardır bafrada para toplamaktan başka ne yapmış şimdi üreticinin malını mı gasp edecek borsa yöneticileri ayıptır.

Lider tayfasi
Lider tayfasi - 6 yıl Önce

Erdal başkan bu zamana kadar kendinden çok bafradaki ureticiyi düşünen tek insandır şimdi ticaret borsasiyla ters düştü diye mi bu adam gaspçı oldu cebine indirir oldu her zaman millet hakkı için konuşan bi adama bu şekilde hitap edemezsiniz biz millet olarak borsanın bi faydasını daha göremedik

Alper
Alper - 6 yıl Önce

Biz üreticilerin hakkını savunan Erdal Doğan Başkandır aksini söyleyen yanlış düşünmektedir.


SIRADAKİ HABER