Kudret Tek A. Adaylığını açıkladı

Samsun`un Yakakent ilçesinde iş adamı Kudret Tek Ak Parti Yakakent Belediyesi Başkanlığı A. Adaylığını açıkladı.

Yakakent ilçesi Cafaedar isimli bir işyerinde Aday Adaylığını açıklayan Kudret Tek`in adaylık açıklamasında muhtarlar ve Kudret Tek`in ailesi katıldı.

Kudret Tek yaptığı açıklamada “Bizim Adaylığımız Yakanet`te işlerin kötü gittiği değil aksine bir tık daha yukarı nasıl geliştiririz uluslarası projeleri nasıl şehrimize getiririzi projelendirerek adaylığımızı açıklıyoruz. Bizim sloganımız belli önce hizmet sonra siyaset prensibi ile yola çıkacağız. Dolayısıyla bugüne kadar mevcut olan kavgaları bitireceğiz. Eğer bir yerde kargaşa değilde bir bütünlük varsa oarada en iyi şekilde halka hizmet vardır. Biz bölgemize bir gölet yapmayı düşünüyoruz. Biz daha öncede bu projeyi önerdik. Fakat bu projenin çok büyük olduğunu söylediler. Bizde diyoruz ki büyük insanlar büyük düşünür. Küçük insanlar küçük düşünür. Bununla ilgili yatırımcılarımızla görüşmelerimiz sürüyor. Nasıl yapacağımız A`dan Z`ye belli. Bölge turizmine katkı sağlayacak bir proje. Ekonomiye ciddi katkı sağlayacak. Emsalimizde Uzun Göl’dür. Bizim göletimiz onun 3 katı daha büyük olacak. Yaşlı yaşam merkezlerimizi kurarak büyüklerimize hizmetler edeceğiz. Bize toprağın verdiğini biz pazarlayamıyoruz. Bu konu hakkında da ciddi çalışmalarımız var. İstihdam alanlarında çok iddialıyız. Tekstil alanı ve montaj sanayi alanlarında istihdam konusunu ilçemizde hayata geticeğiz. İlk yılda bin kişiyi istihdam ettireceğiz. İlçemiz bundan sonra göç vermeyecek. Gurbet hasreti çekmeyecek aileler. Göç alan ilçe haline getireceğiz. 5 yıl boyunca sadece çöpü döküp yolları süpürüp beton döküp geleceğimize katkı sağlayamayacaksak aday olmamıza gerek yok dedik. Allah katında hesabını ödeyemeyeceğimiz hiçbir işin altına girmeyiz. Aday Adaylığımız ilçemize, partimize, vatandaşımıza ve bizlere hayırlı olsun” dedi.

Program yapılan kahvaltı programının ardından son buldu.

KUDRET TEK KİMDİR?

08.04.1968 yılında Yakakent de dünyaya geldim.1974 yılında Almanya ya ailemle birlikte gurbete çıktım. İlk ve ortaokul eğitimimi Almanya da aldım.1983 yılında Türkiye ye Ailemle dönüş yaptım. Bu tarihten itibaren Müteahhitlik yapan babamla birlikte çalıştım.

1994 yılında ikinci kez gurbete çıktım. İstanbul’a gelerek o dönemde Türkiye’nin en prestijli projelerinden biri olan hala prestijini koruyan Emlak Bankası Bahçeşehir projesinde,6000 kişilik inşaat şantiyesi,30000 kişilik yerleşim nüfusuna sahip olan bir şehrin yerel yönetimini yapan Emlak Bankası’na bağlı Hizmet İşletme A.ş. içme suyu, yağmur suyu, atık su ve arıtmadan dan sorumlu olarak işe başladım .Bu projede çalışırken Yerel Yönetimlerin karla mücadelede, doğal afetlerde sel, deprem, su baskınları gibi , şehir içi trafiği, oto park sorunları, çöplerin uzaklaştırılması, fare haşere ve bu gibi birçok sorunları yaşamış, sorunların nasıl çözüldüğünü gördüm. Şehircilik anlamında Kanal, Kanalizasyon, Atık Su Arıtma ve içme suyu arıtma, doğalgaz, yer altı elektrik ve PTT hatları altyapı ve üstyapı, yol çevre düzenleme modern park ve bahçeler inşaa edilmesi ve uygulamasında önemli tecrübeler edinme fırsatını buldum.

Bu surede sektöründe lider olan özel bir Alman firmasından iş teklifi aldım. Kendi isteğim ile Bahçeşehir Hizmet işletme(Hiziş A.ş.)den ayrılarak yeni işime başladım. Dünya çapında lider olan çok sayıda firmalarda montaj ve klima çalışma temel prensipleri ve soğutma teknolejileri hakkında eğitimler verdim. Bunlardan bazıları: Çin Mercedes, Mısır Mercedes servisi, İran Man Fabrikası, Ankara Man, Niğde Aksaray Türkiye Mercedes Kamyon ve fabrikası, İstanbul Mercedes Hoşdere Otobüs Fabrikası gibi önemli işletmeler.

Başta Almanya, Fransa, Avusturya, Çin, Mısır, Suriye, Ürdün, İran gibi birçok Ülkelere seyahat ettim. İşimin yanı sıra, bu ülkelerin ekonomilerini, üretimlerini, tarihlerini, yaşam biçimlerini, mimarilerini, kültürlerini bizzat yerinde inceledim ve araştırma fırsatı buldum.

Burada gördüğüm yenilikleri takip ederek ülkeme nasıl faydalı olurum diyerek ve yine yurt dışında ve yurt içinde bir çok eğitime katıldım. Bunların bazıları; müşteri hizmetleri temsilciliği, insan kaynakları proje geliştirme, Araç Makine tamirat ve bakım

onarım kurslarını bitirdim. Çalışmış olduğum Konvekta A.ş. den de kendi isteğim üzere ayrıldım.2008 yılında kendi tekstil firmamızı kurarak el işçiliği çalışma alanında hızlı bir şekilde başarıyı yakaladım.

İstanbulda Yakakentli’leri bir araya getirebilmek için Yakakent ve çevre ilçeleri sosyal yardımlaşma eğitim ve kültür derneğini kurdum. Kurmuş olduğumuz Derneğimizde hemşehrilerimizi bir araya getirerek hemşehrilerimizin sorunlarına ve öğrencilerimizin eğitimine yönelik köklü yardımlar ve iş imkanları yapılmasını sağladım. Halen derneğin başkanlığını yürütmekteyim. Yakakent’imizin İstanbul genelinde diğer sivil toplum kuruluşlarında yeteri kadar tanınmadığını ve temsil edilmediğini bizzat yaşayarak eksikliğini gördüm. Bunu diğer dernek başkan arkadaşlarım ile istişareler yaparak kısa adı YADEF olan Yakakent Dernekler Federasyonu’nun kurulmasını sağladım. Bu Federasyonda Başkan yardımcılığı görevini sürdürmekteyim. Aynı zamanda kısa adı Sadef olan Samsun Dernekler Federasyonu’nda Sadef Genel Başkanı’nın teklifi ile Genel Başkan Vekilliği görevine getirildim. Halen görevime aktif olarak devam etmekteyim. Kısa adı İSGİAD olan İstanbul Samsunlu İşadamları derneğinin Başkan yardımcılığını yürütmekteyim.

Doğduğum topraklardan hiçbir zaman kopmadım. Sosyal faaliyetlerimi memleketimde ilçe ayrımı yapmadan sürdürerek etkili faaliyetler gerçekleştirdim. Özelikle öğrencilere önem verdim.

Siyasetle Tanışmam:

1986 /1987yıllarında Ana Vatan partisi iktidardayken Refah partisinin siyasi ve milli görüş çizgisi, Almanya dan da yakından tanıdığım Mili Görüş Teşkilatları çalışmaları dikkatimi çekti ve bu teşkilat neferleri ile köklü bağlar kurarak ilerleyen yılarda aktif siyasete Refah partisinin Gençlik kollarında başlamama vesile oldu. Babamın Refah partisinin Yakakent Belde başkanlığına atanması ile siyasi çalışmalarım daha da hız kazandı. Refah partisinin kapatılması ile peşine kurulacak olan Fazilet partisinde siyasi hayatıma devam etim. Fazilet partisi sonrası yine babam Ömer TEK’in Ak Parti Yakakent Kurucu İlçe Başkanı olması ile 2004 yılındaki seçimlerde Ak Parti Yakakent İlçe teşkilatına İlçe Başkanının Talimatları doğrultusunda çalışmalara önemli katkılar sağlamış, yine aynı zamanda İstanbul Esenyurt İlçesinde aktif çalışmalara katılarak verilen her görevi başarı ile tamamladım.

Kudret Tek Tekstil Sektöründe faaliyet yapan bir işletmenin sahibi,Emekli, Evli ve 3 çocuk babası, aynı zamanda 3 dil bilen, ileri seviyede Almanca konuşan Yakakent sevdalısıdır.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2018, 17:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER