BAFRA’DA CUMHURİYET BÖYLE KUTLANDI

Samsun’un Bafra ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenlenen törene Kaymakam Cevdet Ertürkmen, Belediye Başkanı Hamit Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Gökay Gökdoğan, askeri erkan, daire amirleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende protokol, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı. Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam Cevdet Ertürkmen, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Ertürkmen konuşmasında “1. Dünya Savaşından sonra Ulu Önder Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş mücadelesini veren necip Türk milleti kültürüne ve karakterine en uygun yönetim biçimi olan Cumhuriyeti 29 Ekim 1923’te kabul etti. Cumhuriyet vatandaşa seçme ve seçilme hakkı verir. Bu aynı zamanda ödevidir de. Cumhuriyet fikri hür vicdanı hür nesiller ister. Cumhuriyet nereden geldiğini ve nereye gittiğini bilen insanların rejimidir” dedi.

Konuşmaların ardından Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler izleyenler tarafından tam not aldı.

Gösterilerin ardından program protokol, öğrenciler ve davetlilerin hatıra fotoğrafı çekmesi ile son buldu.

 

 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2019, 12:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER