Başkan Şahin`den 10 Kasım Mesajı

Ülkü Ocakları Bafra İlçe Başkanı Kemal Şahin, "Türk milleti, tarihin her döneminde insanlık tarihine yön verme ve değiştirme başarısı gösteren büyük devlet adamları yetiştirmiştir. Milletimizin, bu özelliğini bugünkü devletimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsiyetinde bir kez daha göstermiştir" dedi.

Başkan Şahin`den 10 Kasım Mesajı

            Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verdiği milli mücadele ile bağımsızlığını, milli birlik ve beraberliğini güçlendirme, devletini sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya sergilemiştir. Mustafa Kemal Atatürk, bugün dünyanın önünde saygıyla eğildiği müstesna bir isimdir. Onun eşsiz askri dehası ve milletine yol gösteren engin fikirleri hala tazeliğini korumaktadır.

            Atatürk’ün, Türk Milletine hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyini yakalamak ve demokrasi, barış ve özgürlük içerisinde yaşayan güçlü ve milli bir devlet  olma yolunda milletimiz büyük mesafeler kat etmiştir. Ancak, bugün küreselleşmenin ve yenidünya düzeninde ülkeler arası ilişkilerin mahiyet değiştirmesinin de etkisi ile ülkemiz kritik bir dönemi yaşamaktadır. Atatürk ile ilgili önemli bir noktaya daha işaret etmek isterim. Tükiye Cumhuriyeti Devleti’nin temelinde Büyük Ata’nın “Ne Mutlu Türküm Diyene” felsefesi yatar. Bu felsefe milli sınırlarımızın içerisinde yaşayan; dini, mezhebi ve ırkı ne olursa olsun her vatandaşımızın kendisini Türk kabul edip kendisini milletine adaması, aralarında hiçbir farkın ve tercihin olmadığına delalet eder. Ülkenin ve Milletin bölünmezliği bu vecizede manasını bulur. Millet olarak; kederde, tasada ve kıvançta bir olmanın esası yine bu vecize ile anlam kazanır. Esasen bu düşünce, “Devlet olabilme”nin de baş şartıdır. Öte yandan bu felsefe, Cumhuriyet rejimi ile büyük bir uyum sağlar ve en sağlıklı milli bünyenin teşekkülüne yardım eder. Bu nedenledir ki; Atatürk ilkeleri üzerinde bina edilen Türkiye Cumhuriyeti Devleti, geçmişte olduğu gibi gelecekte de bütün milletin “Tek Millet Tek Devlet” ilkesine bağlı kalması suretiyle devam edecek ve O’nu hiçbir güç bölüp parçalayamayacaktır.

            Türk Gençliği ve Milleti bir asıra yaklaşan Cumhuriyetimizi, çeşitli zamanlarda maruz kaldığı tehlikeler karşısında daima korumuş ve hain emellerin oyununa hiçbir zaman gelmemiştir. Bundan sonra da gelmeyecektir.

            Bugün, büyük Atatürk’ün yolundan giden bizlere düşen görev de yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedeflermizi büyük tutmaktır.

            Bunun için, 10 Kasım’ları aydınlık geleceğimize yönelik atılımlarımızın esin kaynağı haline getirmeliyiz. Atatürk’e saygının gereğinin bu olduğuna, O’nun manevi huzuruna ancak bu şekilde başımız dik olarak çıkabileceğimize inanıyoruz.

            Ölümünün 80. Yılında Ulu Önder Atatürk’ün aziz hatırasına ve Türk milleti olarak bıraktığı mirasa olan bağlılığımızı yineliyor, saygılar sunuyorum.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER