Bafra İHH ve Bafra Eğitim-Bir-Sen’den Halep’e Yardım

“Halep'e Yol Açın” Kampanyasıyla Bafra’dan 1 Tır un, temel gıda, giysi ve ilaç Gönderildi.

Bafra İHH ve Bafra Eğitim-Bir-Sen’den Halep’e Yardım

Bafra İHH İnsani Yardım Derneği ve Bafra Eğitim-Bir-Sen tarafından düzenlenen “Halep'e Yol Açın” kampanyası kapsamında, rejime bağlı güçlerin saldırıları nedeniyle Halep'te zor günler geçiren Suriyelilere 1 tır dolusu un, temel gıda, giysi ve ilaç gönderildi.

Bafra İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı İlyas Altuntaş, hizmet binası önündeki uğurlama töreninde, Halep'in ağır bombardıman altında tutulduğunu belirtti. Altundaş, “Bu saldırılarda bin’in üzerinde sivil katledildi, kadın ve çocuklar ile silahsız masumlar öldürüldü. Yıkıntılar altında çocuk cesetlerine bakmanın, kalbin buna dayanmasının mümkün değil. Halep'teki bu zulme tepkimizi ortaya koyarken, elimizden geldiği kadar da kardeşlerimize yardım etmemiz gerekiyor. Bizde kardeşlerimizin ihtiyacını karşılamak için "Halep'e Yol Açın" yardım kampanyası başlattık” diye konuştu.

İlyas Altuntaş, “Bu kampanya ile topladığımız 1 tır un, temel gıda, giysi ve ilacı Halep’e gönderiyoruz. Halep'te 3-4 milyon insan yaşamaktayken şimdilerde bu rakam 400 bine kadar düştü. Halep'teki kardeşlerimizi aç, susuz, ilaçsız bırakamayız. Türkiye'nin yardım seven insanları olarak kardeşlerimizin zaruri ihtiyaçlarını gidermek için çaba gösteriyoruz. Yardım kampanyasına destek veren halkımıza en kalbi şükranlarımızı sunuyor, teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bafra Eğitim Bir Sen Başkanı Hamdi Yıldız “Halep'te yaşanılan zulmün akan kan ve gözyaşının yetim kalan yavruların evlatlarını bombalar ile yıkılan binaların altında bırakan babaların anaların acılarına bir nebze ortak olabilmek kardeşlerimizin yarasına bir nebze olsun merhem olabilmek için Ülkemizin her köşesinden olduğu gibi Baframızdan da yardım eli Halep'e uzandı. Eğitim Bir Sen Bafra Temsilciliği olarak üyelerimiz ve öğretmenlerimiz duyarlılık göstererek un kampanyasına katkı sağladılar 1. Tırımızı Bafimder ve Memur Sen olarak Halep'e Yol Açın sürecinde dualar ile yola çıkardık. Kampanyanın devamında 2. Tırımızı da Bafra IHH ile birlikte Eğitim Bir Sen olarak mazlum kardeşlerimize ulaştırmak üzere bugün dualar ile yola çıkardık. Bu yardımların yerine ulaşmasında önemli bir hizmeti yerine getiren IHH yardım kuruluşu İslam coğrafyası insanlık için çok büyük bir önem arz ermektedir. Fedakarca çalışmaları yapan IHH yardımların bereketlenmesini sağlamaktadır. Memur Sen ve IHH arasında soylu bir dayanışma sergilenmektedir. Memur Sen mazlumun sesi olmakta Her platforma taşıyarak uluslararası arenada kamuoyu oluşturmaktadır. Bizler her daim mazlumun ve mağdurun yanında olacağız. Cenabı Allah İslam coğrafyasında yaşanan bu zulümlerin sona ermesi için Müslüman Türk milletine güç ve kudret versin. Zalime fırsat vermesin inşallah’’ diyerek temennilerde bulundu.
Konuşmaların ardından yapılan dua ile içinde 1 tır un, temel gıda, giysi ve ilaç Bafra’dan Halep'e doğru yola çıktı.
 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2016, 18:33

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER