Ürünler yasal ve hijyenik

Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Ve Bafra Zabıta Denetim ekipleri tarafından Bafra’da açılan Yöresel Fuara denetim yapıldı.

Ürünler yasal ve hijyenik

Bafra Haber - Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Ve Bafra Zabıta Denetim ekipleri tarafından Bafra’da açılan Yöresel Fuara denetim yapıldı.

Yöresel Lezzetler Festivali’nin 15 Temmuz Kent meydanına Kurmuş olduğu Fuara Bafra Giad’dan tepki gelmişti.

Bafra Giad Yapmış olduğu açıklamada; Fuarda hemşerilerimizin sağlığını olumsuz etkileyecek bazı koşullarda üretim olduğunu, belirli kullanım ömrü olan ve daha önce de kullanılmış, sterilize olup olmadığı noktasında şüphe uyandıran pet şişelere doldurulmak sureti ile ürünlerin satıldığını, ayrıca yöresel ürün adı altında Bafralı esnaflarımız tarafından da satılan ürünlerin fahiş fiyatlarla satıldığını gözlemledik. Bizim için son derece önemli olan Bafralı vatandaşlarımıza sunulan bu hizmetin ne derece sağlıklı olduğu noktasında Kurumlarımızca gerekli ve yeterli denetimlerin yapılıp yapılmadığı, yöresel fuarın açılmasında gerekli izinlerin ilgili Kurumlarımızdan alınıp alınmadığını sorma gereği duyuyoruz.

Bafra Giad’ın Çağrısı üzerine Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Ve Bafra Zabıta Denetim ekipleri tarafından Yöresel lezzetler fuarına denetim yapıldı.

Denetim sonucunda tutulan raporda Yöresel Fuar’da satılan ürünlerin yasal ve hijyenik olduğu ve hiçbir şekilde insan sağlığına olumsuz bir etki yaratmayacağı ifade edildi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2017, 15:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
vatandaş
vatandaş - 7 yıl Önce

İlçe tarım müdürlüğü o meydandaki olumsuz koşulları görmüyor ve olumlu rapor veriyorsa bu işten nemalanan birileri vardır demek ki. Sonuçta İlçe Tarım Müdürlüğü halk sağlığını tehdit eden hijyenden uzak ortamları denetleyip ya düzelttirmesi yada kapattırması gerekmekte . Siz gazeteci olarak bunları araştırıp gerçek durumları ortaya çıkartarak kamuoyunu bilgilendirmek durumundasınız. Yanlı bir haber yapmazsınız. Haber içeriğindede iş adamları kurumları denetlemeye tekrar davet etmiş ve bunuda başarmışlar, ordaki hijyenden uzak üretim yapılan yerleri kaldıttırmışlar. Biraz olsun ordaki halk sağlığını tehdit eden unsurları engellemişlerdir. Konuyu iyi araştırır haber yaparsanız milleti yanıltmamış olursunuz.

SIRADAKİ HABER