banner223

"Geleceğin mühendisleri iş başında"

- Kastamonu'da 45 ortaokul öğrencisi, "Geleceğin Mühendisleri İş Başında" projesi kapsamında bilimsel çalışmalar, mucitlik ve icatlar gibi temel konulara kadar birçok alanda eğitim alacak

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da 45 öğrenci "Geleceğin mühendisleri iş başında" projesi kapsamında bir hafta boyunca robot yapımından, bilimsel çalışmalara kadar birçok alanda eğitim alacak.

"TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitim ve Bilim Okulları Programı" kapsamında desteklenen ve Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından yürütülen proje kapsamında, kent merkezi ve ilçelerden 45 öğrenci, bir hafta boyunca akademisyen ve öğretmenlerden oluşan 25 kişilik ekipten robotik kodlama, astronomi eğitimi, model roket tasarımı ve gökyüzü gözlemi gibi konulardan eğitim alma fırsatını yakalayacak.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yaşar Dolapcı, Kastamonu Şerife Bacı Öğretmenevi'nde düzenlenen açılış toplantısında yaptığı konuşmada, projenin oldukça faydalı geçeceğine inandığını söyledi.

Projeyi faydalı bulduğunu anlatan Dolapcı, "45 öğrenci 25 eğitmen eşliğinde bilimsel çalışmalar, mucitlik ve icatlar gibi temel konularda eğitim alacaklar." dedi.

Bilimsel araştırmanın önemine değinen Dolapcı, şöyle devam etti:

"Bizler inanıyoruz ki Allah-u Teala insanın içerisine koyduğu bulma, araştırma, icat etme duyguları tarih boyunca insanın refah düzenini artırmanın en önemli nedenidir. Araştırdıkça buldukça insanın refah düzeyi artmıştır. Günümüze geldiğimizde bilim insanlığın ufkunu öyle açmıştır ki kendi içindeki, yaratılışındaki duyguyla ilmin fırsatlarını bir araya getiren insanoğlu kendisini ciddi yerlere taşımıştır."

Yeni kuşağın bu çalışmaları daha ileriye taşıyacağını belirten Dolapcı, "Sizin kuşağınız bu icat ve mucitlik merakını bilimsel fırsatlarla ne kadar çok tanıştırırsa bizden sonraki kuşakların imkanı çok daha üst seviyede olacaktır." diye konuştu.

Yürütücülüğünü fen bilimleri öğretmeni Çağrı Avan, uzmanlığını ise Kamil Doğanay, Cihan Gülgün ve Ayçin Ünal'ın yaptığı proje kapsamında öğrenciler bir hafta eğitim kampı yapacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER