BAFRA CUMHURİYET ORTAOKULUNDA TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI AÇILDI

Samsun Bafra Cumhuriyet Ortaokulunda “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı “ açıldı.

BAFRA CUMHURİYET ORTAOKULUNDA TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI AÇILDI

    TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı 105 öğrenci, 35 öğretmen, spor dalında 42 Fen, 6 Matematik, 12 teknik tasarım olmak üzere 60 araştırma projesi ile Bafra Cumhuriyet Ortaokulunda açıldı...
      Bafra ilçesinde, Cumhuriyet Ortaokulu Spor Salonunda yapılan açılışa; Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Savaş Serkan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Bahri Dilci, okul müdürleri, öğretmenler, çok sayıda öğrenci velisi katıldı.
      Açılış öncesi konuşan Bafra Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Bahri Dilci, "TÜBİTAK Bilim Fuarları, temel ve ortaöğretimde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak Milli Eğitime bağlı okullarda düzenlenen bilimsel faaliyetlerdir. Ezberci ve sadece kitaplara hapsolmuş bir eğitim anlayışı artık günümüzün küresel dünyasında geçerliliğini ve etkinliğini yitirmiştir. Öğrenciler arasında bilim kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için bilim fuarları düzenlenmektedir" dedi.
       Okul müdürünün konuşmasının ardından fuarın açılışı yapıldı. Fen-teknoloji, matematik ve teknoloji tasarım öğretmenlerinin rehberliğinde 91 öğrenci tarafından hazırlanan bilim fuarında 46 proje sergilendi.
      .Öğrencilerin bir birinden ilginç çalışmalarını inceleyen protokol üyeleri yaptıkları buluşlar hakkında bilgi aldılar. Okul bahçesinde açılan bilim fuarı 2 gün açık kalacak. .Öğrencilerin yaptıkları ilginç çalışmalar hakkında fuarı gezenler bilgi aldılar. .
             NAMIK AZGIN 
     

 

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2016, 17:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER