BU ÇOCUKLAR GELECEĞİN YILDIZI

Bafra ilçesinde, Kızılırmak İlkokulu 4/A sınıfı öğrencileri birinci sınıftan itibaren her sene bir enstrüman kullanmayı öğrenmiş.

BU ÇOCUKLAR GELECEĞİN YILDIZI

       Sınıf öğretmenleri Kani Ataseven tarafından başlatılan müzik ve sanat aşkı öğrencilerin 10 parmağında 10 marifete dönüşmüş. Flütünden bağlamasına, kaşığından, org ve darbukasına kadar bir çok enstrüman çalan öğrenciler aynı zamanda Türk Halk oyunları oynayıp Türküleri başarılı bir şekilde seslendiriyor.

        Öğrencilerinin 1. ve 2. sınıfta flüt, 2. ve 3. sınıfta halk oyunları aynı zamanda 3 ve 4. sınıfta bağlama öğrenmeye başladıklarını söyleyen sınıf öğretmeni Kani Ataseven, "Her öğrencim bir enstrüman çalıyor. Burada bağlamadan darbukaya hepsi başarılı bir şekilde çalınıyor. Bu konuda amacım sanatı sevdirmek ve sanat ile ilerleyen bir insandan topluma zarar gelmez anlayışıdır. Çalgılar ekledik, bu arada hem de sözlerini söyleyecek şekilde çocuklarımızı yetiştirdik. Şuanda onun üzerinde, türküyü çalıp söyleyebiliyoruz. Ben bu çocuklar için güzel bir temel attığımı düşünüyorum. Bundan sonraki hayatlarında, müzikle iç içe yaşayacaklar mutlaka ve boş zamanlarını faydalı bir şekilde değerlendireceklerdir. Belki içlerinden sanatçılarda çıkabilecektir, 25 kişilik sınıfımız var. Bunların tamamı mutlaka bir enstrüman çalmakta, çoğunluk bağlama, sınıf korosu oluşturduk. Sanırım bir sınıf korosu bu şekilde, Türkiye'de var mı bilmiyorum. Türkiye'de bu konuda internet araştırması yaptım, Türkiye'de bu şekilde bir çalışmayı görmedim. İnşallah başka okullara da örnek olur diye düşünüyorum" dedi.  

              NAMIK AZGIN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER