banner221

“ ZORLA BAĞIŞI AFFETMEYİZ”

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, okullarda velilerden zorla aidat ya da kayıt parası istendiği ve alındığı iddialarına, "Okullarda kesinlikle velilerden kayıt parası ya da aidat alınmayacak. Zorla bağışı affetmeyiz" diyerek noktayı koydu.

“ ZORLA BAĞIŞI AFFETMEYİZ”

 

      

     2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, öğrenci velilerinin, çocuklarını okula kaydettirmek için okul idarecilerinin kendilerinden aidat ve kayıt parası istendiği iddialarına, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin tepki gösterdi.

         Milli Eğitim Bakanlığı'nın aidat ve kayıt parası konusunda kesin talimatları olduğunu ve  velilerden kayıt parası alınmayacağını söyleyen Girgin,  "Okula katkı yapmak velinin insiyatifindedir. Zorla bağışı affetmeyiz" dedi.

                                  “ UYARILARIMIZI YAPTIK”

       Aidatların yalnızca ana sınıfı öğrencilerinin velilerinden alındığını ve bu aidatların öğrencilerin yemek ihtiyaçlarında kullanıldığını ifade eden Girgin, "Okullarımızda hiçbir şekilde velilerden kayıt parası ya da aidat alınmayacak. Bakanlığımızın da bu konuda kesin talimatları var. Konuyla ilgili arkadaşlarımıza uyarılarımızı yaptık. Velilerimiz, eğer okullara bağış yapmak isterse, onlara belirli bir miktar bağış yapılması konusunda kesinlikle baskı yapılmayacak. Velilerimiz kendi insiyatifinde katkıda bulunmak isterlerse, okullara katkı ve bağış yapabilecekler. Şu kadar para verirseniz yazarız vermezseniz yazmayız gibi bir uygulamaya kesinlikle müsade etmeyeceğiz" diye konuştu.

           NAMIK AZGIN  

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2014, 18:21

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER