banner221

BAFRA’DA 8 BİN AİLEYE, 10 BİN TON KÖMÜR YARDIMI YAPILACAK

Bafra Kaymakamı Ali Katırcı,”İhtiyaç Sahipleri Kışın Üşümeyecek” dedi.

BAFRA’DA 8 BİN AİLEYE, 10 BİN TON KÖMÜR YARDIMI YAPILACAK

     Bafra Kaymakamlığı ihtiyaç sahibi 8 Bin aileye toplam 10 bin ton kömür yardımı yapacak.

     Bafra’da ihtiyaç sahibi ailelere kömür yardımı son hızla devam ediyor. Her yıl olduğu gibi kış aylarında sosyal güvencesi olmayan, fakir ve ihtiyaç sahibi ailelerin kış aylarını iyi geçirebilmeleri için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Kömür Yardımına son hızla devam ettiriyor.

      Bafra İlçe Kaymakamı Ali Katırcı,” İlçemize 18 Ağustos 2014 tarihi itibariyle kömür nakliyesi başlamış olup; şuana kadar 6 bin ton kömür ilçemize gelmiştir. Bafra Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızca, 21 gün gibi kısa bir süre içerisinde 3 bin 200 aileye toplam 4 bin ton kömür yardımı gerçekleşmiştir. Kömürün bu hızla ilçemize gelmesi halinde tamamen Ekim ayı içerisinde dağıtımı gerçekleştirilecektir. TKİ tarafından gönderilen ilçeye geldiği anda özellikle Büyükşehir Belediyesine ait resmi kantarda dolu/boş tartımı yapılıp, Altınkaya Sulama Birliği Garajı ve çevresindeki ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ait  boş alandaki depolama yerine boşaltılmaktadır. Kömür depolama noktasında 24 saat bekçi bulunmakta yarıca,12 kamera ile alanın bütün noktaları kayıt altına alınmıştır. Depolama alanında kömürler şehir içi dağıtım ihalesini alan kamyonet ve araçlara yüklenip, vakıf görevlilerince; fakir ve muhtaçlığı tespit edilen yaşlı, kimsesiz ve yatalak olup herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımıza, ayrıca şehit ailesine ve gazilerimize ve asgari geliri bulunup aylık kazancı hanede yaşayan kişi sayısına paylaştırıldığında kişi başına düşen geliri 270,00 TL’nin altında olan ailelerimizin evlerine kadar götürüp imza karşılığında, teslim edilmektedir. Teslim noktasında da çok hassas olduğu sadece evlerine değil yaşlı olan vatandaşlarımızın kömürlüklerine kadar teslim edilmesi için hassasiyet gösterilmektedir” dedi.

      Kömürün dağıtılmadan önce belirli aralıklarla standartlara uygunluğu için analize’nin yapıldığı ve dağıtıma uygun çok kaliteli bir kömür olduğunu belirten Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, kömürün boşaltım ve dağıtım esnasında yere düşen kömürlerinde görevliler tarafından israf edilmeden yeniden poşetlendiğini kaydetti.

       Bafra Kaymakamı Ali Katırcı,”Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünün 25/12/2014 tarih ve 137700 sayılı genelgesi gereğince evlerde soba kurulumu, baca temizlenmesi, soba tutuşturulması, kömürün nasıl kullanılacağı, mümkünse karbonmonoksit detektörünün her evde bulunması temin edemeyenlerin vakfa müracaatları halinde temin edileceği konusunda broşürler hazırlanıp kömür teslim alanlara duyuru olarak verilmektedir. Bu konuyu Bafra Kaymakamlığı web sitesinde duyuru bölümünde ilan edilmektedir” diye konuştu.

       Kömür dağıtımında Bafra İlçe Sosyal Yardımlaşma Müdürü Hasan İrer de hazır bulunuyor.

          NAMIK AZGIN    

         

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2014, 19:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa demır
Mustafa demır - 5 yıl Önce

Yardım nezaman

SIRADAKİ HABER