"YARDIM NE KADAR ARTIYORSA, O KADAR FAKİRLEŞİYORUZ"

Emekli Memur Turan Uzunalioğlu, şuan emekli memurların ekonomilerinin iyi olmadığını söyledi.

     İnsanlara çalışmadan yardım yapılmasıyla insanların tembelleştirildiğini vurgulayan emekli Memur Turan Uzunalioğlu,” Her geçen gün yardımların sayısı artığı söyleniyorsa, her geçen yıl fakirlik, enflasyon veya ekonominin çökme noktasındadır” dedi.

    Her geçen gün Bafra’da ve ülke genelinde emeklilerin zor günler yaşadığını belirten Turan Uzunalioğlu,”Şuanda emekli zor durumlar yaşıyor. Hatta her geçen gün daha zor günler yaşıyor. Çünkü bugün yüzde 3-4 zamla, maaşın bu yıl zaten 6 aylık zam bile verilmedi. Devamlı zam gelmekte, bugün simitler bile ufaldı. Simitler bile 1 TL oldu. Maliyetler düşük olduğundan ben bazen onlarla pazarlık yapmayı, maliyetleri bildiğimden dolayı onlara sormaya bile utanıyorum. Ziraat’dan emekliyim bu yüzden sebzelerin ve meyvelerin maliyetlerinin ne olduğunu bilirim. Bu yüzden pazarlık yapmaya bile tedirgin oluyorum” diye konuştu.

“BAFRA’DA EMEKLİLER ARASINDA BİRLİK BERABERLİK ÇOĞUNLUĞU YOK”

    Emeklilerin aile nüfusunun artması halinde her zaman sebze ve meyveyi aileye fazla almak zorunda kaldığını belirten Emekli Memur Turan Uzunalioğlu,”Bugün genel zamlar yüzde 12’den aşağıya olmamalıdır. Bafra ilçesinde 25 bin emekli var ama emekliler arasında birlik ve beraberlik adına çoğunluk yok. Şuan birlik beraberlik olsa ne olur ki, yukarıdan istediğin rakamı alamıyorsun. Şuan sendika ve sivil toplum örgütü diye bir şey kalmadı. Çünkü şuan sendikalar ve sivil toplum örgütleri baskı altında, onun için bir talepte bulunulamıyor. Bugün kapı kapı kömür dağıtılıyor, ben kömür dağıtılmasına karşı değilim. Sosyal devletin görevlerinden biridir ama bu geçici

 bir iyileştirmedir” şeklinde konuştu.

      NAMIK AZGIN 

         

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2014, 18:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER