"Fındıkta özel kanuna ihtiyaç var"

- Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman: - "Fındıkta lisanslı depoculuktan daha çok, özel kanuna ihtiyaç var"

ORDU (AA) - Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, "Fındıkta lisanslı depoculuktan daha çok, özel kanuna ihtiyaç var." dedi.

Sarıkahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındıkta lisanslı depoculuk uygulamasının bir ihtiyaç olduğunu ancak bu sisteme üreticinin alışması için bir süre geçmesi gerektiğini söyledi.

Hükümetin, Karadeniz Bölgesi için özel bir fındık politikası uygulaması gerektiğini belirten Sarıkahraman, şöyle devam etti:

"Lisanslı depo devlet tarafından tamamen bedava olsa dahi, bunu hemen yarın hayata geçebileceğini, insanlarımızın buraya fındıklarını hemen bırakabileceğini düşünmüyorum. Bu sistemin uygulanması ve oturmak için uzun süre sabretmek gerek. Fındıkta lisanslı depoculuktan daha çok, özel kanuna ihtiyaç var. Ordu, Giresun ve Trabzon için sağlam bir fındık politikası uygulanmalı ve kanun çıkartılması gerekiyor."

Fındığın devlet elinde olması gerektiğini belirten Sarıkahraman, "Lisanslı depoculuk mu olacak, fındık mı alınacak, tamamen devlet eliyle olmalı. TMO olabilir, FİSKOBİRLİK olabilir, hiç fark etmez. Benim devletim isterse FİSKOBİRLİK’i, TMO’yu hemen devreye sokar ve işi bitirebilir. Yeter ki paydaşlar bir araya çağrılsın. Yeter ki ülke insanının menfaati ve ülkemizin çıkarı adına kararlar alınsın." diye konuştu.

Sarıkahraman, üreticinin, TMO'nun 15 liradan taban fiyat açıklaması yönünde beklentisi olduğunu da sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER