banner221

Kaleseramik'e Türkiye İMSAD'dan 2 ödül

- Şirket, kadın emeğini desteklemek ve ekonomide öncü kadın girişimci sayısının artırmak hedefiyle hayata geçirdiği Atölye Kale ile "Sosyal Alan" kategorisinde birincilik, yaşam alanlarına nefes aldırtan inovatif ürünü Cura Tile ile "Ekonomi" alanında üçüncülük ödülünün sahibi oldu

Kaleseramik'e Türkiye İMSAD'dan 2 ödül

İSTANBUL (AA) - Kaleseramik, Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Geleceğe Yatırım Ödülleri'nde 2 ödül birden aldı.

Kaleseramik'ten yapılan açıklamaya göre, Türkiye İMSAD tarafından sürdürülebilir kalkınmaya destek olmak amacıyla 2017'den beri düzenlenen Geleceğe Yatırım Ödülleri'nin 2022 kazananları belli oldu. Kaleseramik, bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen organizasyonda 2 ayrı kategoride ödüle layık görüldü.

Şirketin, toplumsal sosyal faydaya dönük çalışmaları kapsamında, kadınları, ekonominin yükselen değeri olarak gören bir anlayıştan yola çıkarak kadın emeğini desteklemek ve ekonomide öncü kadın girişimci sayısını artırmak hedefiyle hayata geçirdiği Atölye Kale, "Sosyal" alan kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu.

Kaleseramik'in sürdürülebilir üretim ve kullanıcı sağlığı hedefiyle geliştirdiği Cura Tile ise "Ekonomi" alanında üçüncülüğe değer bulundu. "Çevre", "Ekonomi" ve "Sosyal Alan" kategorilerinde, dereceye giren projeler ve kazananlar düzenlenen törenle ödüllerine kavuştu.

- Atölye Kale sosyal fayda odağıyla hayata geçirildi

"Sosyal" alan kategorisinde birincilik ödülüne layık görülen Atölye Kale, sosyal fayda odağıyla hayata geçirilen ve toplumsal hayatta kadın emeğinin hak ettiği yeri almasını öncelikleyen bir proje olarak öne çıkıyor.

Kaleseramik'in kadınların iş hayatındaki gücüne ve potansiyeline olan inancından yola çıkarak Çanakkale'nin Çan ilçesindeki fabrikasında kurduğu Atölye Kale, kadınların üretime daha fazla katılmalarını ve bu alandaki girişimci kadınlara destek olmayı hedefliyor.

Atölye Kale, gerekli destek ve olanak verildiğinde kadınların iş hayatında çok büyük başarılara imza atacağını ortaya koyduğu eşsiz eserlerle kanıtlıyor. Atölye Kale'nin bugüne kadar ortaya koyduğu başarıların başında ise Atatürk Kültür Merkezi'ndeki "Kırmızı Küre" geliyor. Seramiğin sanata dönüşümünün en can alıcı örneklerinden olan Kırmız Küre'nin her bir karosu, Atölye Kale'de tek tek el emeğiyle üretildi.

Atölye Kale, kurucuları kadın olan Designmixer, Homemade Aromaterapi ve Masuma Ceramics gibi markaların yanı sıra Çan'daki seramik atölyesinde kadın emeğiyle mutfak ve banyo grubu ürünleri üreterek tüketiciler ile buluşturuyor. Bu platform üzerinden satılan her üründen de kız çocuklarının eğitimine katkı sağlanarak yarının güçlü kadınlarının yetişmesine destek veriliyor.

- Cura Tile, sürdürülebilir üretim ve kullanıcı sağlığı hedefiyle geliştirildi

Kaleseramik'in sürdürülebilir üretim ve kullanıcı sağlığı hedefiyle geliştirdiği Cura Tile, disiplinlerarası iş birliği ve bilimsel AR-GE süreci olan proje olarak hayat buldu. "İnsan-tasarım-inovasyon" temelinde geliştirilen Cura Tile; üretimde enerji verimliliğinin yanında, iç mekan hava kalitesinin iyileştirilmesini hedefliyor. Özgün nano-gözenekli yapısı sayesinde nefes alarak, ortam nemini her mevsim ideal aralıkta tutmasının yanı sıra havada asılı kalabilen ve birçok sağlık sorununa yol açabilen zararlı mikroorganizmalara da karşı etkili oluyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün "hasta bina sendromu" olarak tanımladığı iç mekan hava kalitesi sebepli sağlık sorunlarına çözüm sunması amacıyla ve kullanıcı sağlığı odağında geliştirilen Cura Tile, tüm bu özellikleriyle Uluslararası Analiz Standartları'ndan yüksek performansla geçerek "Green Guard Gold" sertifikasını aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER