Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı

GİRESUN (AA) - Giresun'da, Artvin, Bayburt, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon'dan eğitimcilerin katılımıyla "Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı" düzenlendi.Yeşilgiresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde...

Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı

GİRESUN (AA) - Giresun'da, Artvin, Bayburt, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon'dan eğitimcilerin katılımıyla "Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı" düzenlendi.

Yeşilgiresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde gerçekleşen çalıştayda eğitimciler için bilgilendirme toplantıları yapıldı. Ayrıca okullarda uygulanan iyi örnekler de çalıştayda sergilendi.

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, açılış töreninde yaptığı konuşmada, eğitimde iyi örneklerde herkesin konunun bir tarafı olduğunu söyledi.

Giresun'da bugün derslik başına düşen öğrenci sayısının 17 olduğunu dile getiren Vali Sarıfakıoğulları, "Bir okulumuz hariç tekli eğitim yapıyoruz ve inşallah önümüzdeki yıl bütün okullarımızda tekli eğitime geçmiş olacağız. Asıl odaklandığımız konu nitelik, içerik ve içeriğin zenginleştirilmesi, bunu da bu fedakar camia ile başaracağız." diye konuştu.

Sarıfakıoğulları, eğitimde iyi olmadığı düşünülen bir takım konuların manşete çıkabildiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Ama kendini eğitime adamış, ömrünü eğitime vermiş siz değerli öğretmenlerin karşılığı mı bu ? Asla, çünkü ben biliyorum ki öğrencilerini kendi evlatlarından daha fazla düşünen öğretmenlerimiz var. Ben biliyorum ki onların sorunlarını kendi sorunlarının önüne çıkaran öğretmenlerimiz var. Onun için bizim öğretmenlerimize, bizim eğitimcilerimize şükran borcumuz hiçbir zaman bitmez, hiçbir zaman minnet duygumuz eksilmez."

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Başkanlığı AR-GE Kalite ve İzleme Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk ise, eğitimde ülke olarak yarışa eşit başlanılan ve geride olunan konular olduğunu belirterek, "Eşit başladığımız konular yazılım, endüstri 4.0, yapay zeka, yeni bir takım yazılıma dayalı teknolojiler. Bize teslim edilen çocuklarımız da öğretmenlerimizin ufku kadar ufka sahip olacaklar." diye konuştu.

"Savaş komutanın beyninde kazanılır, ama zafer piyadenin süngüsünün ucundadır." sözünü hatırlatan Öztürk, "Bakanlık olarak biz ne kadar stratejik plan, amaç, hedef üretelim ancak bunu uygulayacak olan siz değerli eğitim çalışanlarısınız. Önümüzdeki 100 yıl yenilikçi bakış açısıyla baktığımızda 4 kavram ön plana çıkıyor. İnovatif, kreatif, interaktif ve proaktif." şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt da, eğitimde iyi örneklerin çoğaltılması noktasına destek vermeye çalışan bir ekip olduklarını belirterek, "Çalıştayı yaparken şunu da dikkate almaya çalıştık, hem 21. yüzyılın çocuklarına gençlerine hitap edebilmek, hem de eğitimle ilgili başka konular da olmak üzere kamuoyuna yansıyan genelde negatif örnekler var. Biz de eğitimdeki iyi örnekleri çoğaltmak üzere yola çıktık." değerlendirmesinde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER