Sörf tahtasıyla dünya turuna devam ediyor

- Norveç'ten sörf tahtasını yanına alarak Mayıs 2017'de denizden dünya turuna çıkan 45 yaşındaki Jono Dunnett, Sinop'a ulaştı

Sörf tahtasıyla dünya turuna devam ediyor

SİNOP (AA) - Norveç'ten sörf tahtasını yanına alarak dünya turuna çıkan 45 yaşındaki Jono Dunnett, Sinop'a geldi.

Mayıs 2017'de yolculuğuna başlayan Dunnett, 15 ülkenin kıyı şeridini geçti. Dunnett, sörf tahtasının üzerindeki malzemelerle uygun bulduğu yerlerde kamp kurarak konaklıyor.

Sinop'ta mola veren Dunnett, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye karasularındaki yolculuğunun muhteşem ötesi geçtiğini söyledi.

Son günlerde etkili olan rüzgar nedeniyle zaman zaman yol almakta güçlük çektiğini belirten Dunnett, "Her şeye rağmen yolculuğum Türk halkının da sayesinde çok güzel geçiyor. Bana çok yardımcı oluyorlar. Yemek, konaklama konusunda hiçbir sıkıntı çekmiyorum. Umarım yolculuğum hep böyle güzel şekilde devam eder. Türk halkına gösterdikleri yakınlıktan ötürü teşekkür ediyorum. Onları asla unutmayacağım." ifadelerini kullandı.

Yolculuğu kapsamında bu yıl Rusya ve Abhazya sınırına ulaşmayı hedeflediğini anlatan Dunnett, "Türkiye'nin güzelliklerini keşfettiğim için mutluyum. İyi ki buraları görmek istemişim." dedi.

Dunnett, yolculuğunu bisikletle Norveç'e dönerek tamamlayacağını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER