ARILAR, YAKINTAŞ MAHALLESİNİ SEVDİ

Bafra ilçesinin Yakıntaş Mahallesini bal arıları çok sevdi. Bir hafta içerisinde, arı istilasının ardından son olarak Yakıntaş’ta ortaya çıkan arı istilası görenleri şaşırttı.

ARILAR, YAKINTAŞ MAHALLESİNİ SEVDİ

      Bal son dönemin en çok tartışılan gıda ürünlerinin başında geliyor.

                                                 ARILARA YAZ BAKIMI

     Bafra’da, arıcılık yapan üreticiler, arıların yaz bakımına devam ediyor. Arılar, havaların ısınmasıyla birlikte, yaz bakımı ve parazitlerden korunması amacıyla, ilaçlama çalışmasını aralıksız sürdürüyor.

                                      BAFRA ARI KOVANLARI İLE ŞENLENDİ

     Bafra’da, arı üreticisi Halit Başsoy,”Bal üretiminden ziyade, arı kolonilerinin çoğaltılması ve arıcılığın daha zengin hale getirilmesi için arı bölme, oğullanma gibi işlemlerin yapılması ve arıya parazit mücadelesi ve kışa güçlü koloni girmesi için arılara titizlikle bakılması gerekmektedir. Arıcılıkta rekabet yok, balı ucuza veriyoruz” dedi.

      60 yaşında olan emekli öğretmen Halit Başsoy, Çocukluğundan beri arıcılıkla ilgilendiğini belirtti. Bal üretimin daha verimli olması için gezginci arıcılığın şart olduğun u belirten Başsoy, Bafra’da bal üretiminin yüz güldürecek kadar olmadığını söyledi.

      Arıcılığın masraflı ve zor bir iş olduğunu vurgulayan Başsoy,”Arıcının, arıcılığı yapılması için arıcılığı sevmesi ve özveride bulunulması gerekir” diye konuştu.

             NAMIK AZGIN

                                   

 

 

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2015, 12:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER