banner221

MHP Samsun Milletvekili Edis,”Bafra’ya Yapılacak İş Demiryolu Taşımacılığıdır.”

MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, Bafra’nın proje yoksulu olduğunu söyledi.

MHP Samsun Milletvekili Edis,”Bafra’ya Yapılacak İş Demiryolu Taşımacılığıdır.”

 Bafra’da basın mensupları ile çay sohbeti yapan MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, Bafra’da öncelikli yapılması gereken hizmetlerin Bafra Kaymakamlığı, Bafra Belediyesi, Mesleki Oda Temsilcileri başkanlarıyla bir araya gelerek, öncelikli sorunların tespit edilip, projelendirip, ilgili bakanların desteğini alarak, hizmetlerin hayata geçirilmesi için Samsun Milletvekillerinin hiç partili ayrımı gözetmeksizin projelerle ilgili bakanlık da takipçi olabileceklerini belirtti.

     ”Bafra’nın öncelikli problemlerinden bir tanesi, ürettiğini satamama problemi var. Bırakınız ürünün daha fazla üretmesi çalışmanı, Bafra’da üretilen mevcut ürün satılamıyor. Önce ürünün satılabilir hale getirilmesi için belirli koşulların olması lazım. Bafra’da en büyük sıkıntı soğuk hava deposuydu. Bafra’da bir tane yapıldı. Asıl sorun şimdi, demiryolu taşımacılığı ile bu ürünün limana, hava meydanına oradan da İç Anadolu’ya, gerekirse taşınması konusu var. Şimdi bizim olmazsa olmazlarımızdan birisi, demiryolu projesinin Bafra’da, hayata geçirilmesi için biz çaba sarf edeceğiz” dedi.

                                         “BAFRA PROJE YOKSULUDUR’

    Bafra’nın hızlı trenden önce demiryolu önceliğinin olduğunu belirten Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, “Nakliye taşımacılığı yani ürünü taşımacılığı Bafra için çok önemlidir. Bafra’nın çok güzel Süreyya kavunu var. Bu kavunun Ankara’ya gelebilse, emin olun yok satar. Ama Ankara’ya gelmiyor niye, taşımacılıkta maliyetler çok yüksek olduğundan Ankara’ya Süreyya Kavunu gelemiyor. Bafra’ya ilk yapılacak iş demiryolu taşımacılığıdır. Raylı sistem Bafra’ya gelirse, insanlarımız biraz daha hızlı taşınır” diye konuştu.

                  “ÖNCE BAFRALI İSTEYECEK, SONRA BİZ YAPACAĞIZ”

    Bafra’da hangi ürünlerde ne kadar mahsul yapılmaksa onun planının yapılması gerektiğini vurgulayan Edis, planlamanın üzerinde yapılan ürünün çiftçiyi zarara götürdüğünü söyledi.     

    Ekonomide tarım üretimiyle ilgili temel bir kuralın olduğunu belirten MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, “Genelde üretirsin, bu sene az ürün olduğu zaman çok para eder. Bir sene sonra herkes onu yapar, ürünler çok olunca fiyatlar düşük olur. Bu politikayı devlet planlaması ile ancak düzenleyebilirsiniz. Bu konuda tüm Bafra’da, planlama yapılmalı” şeklinde konuştu.

    Seçime kadar Bafralılar yapıyor, seçimden sonra isteme zamanı geldiğinde Bafralıların hemen kaybolduğunu belirten Edis, Milletvekilini Bafralıların çalışma konusunda her zaman rahatsız etmesi gerektiğini belirtti.

    Fındık Bölgelerini gezdiğini belirten Edis, Fiskobirliğin ortadan kaldırılmasıyla, fındığın fındığın tüccarın iç hesabına kaldığını ifade etti. Fındık üreticisi biraz sabırlı olursa, fındığı çok daha iyi fiyatlara satacağını belirten Edis, fındık borsasının Türkiye’de olması gerektiğini ve fındığa devletin sahip çıkması gerektiğini kaydetti.

                                 “TÜTÜNCÜNÜN SAHİBİ YOK”

    Bu sene tütüncünün ciddi sıkıntısının var olduğunu belirten milletvekili Edis,“ Tütünde eskiden Bafra’da tütün vardı. Eskiden tütün para etmeyince herkes Tütünü bıraktı. Busene tüccar tütüne istenilen fiyatı vermedi. Tütünün fiyatının ne olacağını kimse bilmiyor. Bu sene tütünün üçe ayrılacağı belirtiliyor. Bu açıdan baktığımızda yine tütüncü yine sahipsizdir” dedi.

                         “BAFRA PİRİNCİNE BİLE SAHİP ÇIKAMIYOR”

     Bafra pirincinin kalitesinin belirli olduğunu belirten MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, “Bafra pirincine bile sahip çıkamıyor. Geçmiş dönemlerde çeltik üreticileri Bafra’da dolandırıldı. Tarımın bu konuda planlaması gerekiyor. Bafralı konuların çözümünde el ele vermek zorunda, konuların çözülmesi için Bafralı el ele verirse, bizde bu ellerden bizde tutarız. Bafra’mızın hakkını da kimseye o zaman yedirmeyiz” diye konuştu.

           NAMIK AZGIN        

    

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2015, 18:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER