ŞERİFE BACI ANAOKULUNDAN KUTLU DOĞUM PROGRAMI

Peygamber Efendimizin (s.a.v.) Doğum Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Samsun’un Canik ilçesindeki Şerife Bacı, Anaokulu hazırlamış olduğu programla izleyenleri büyüledi.

ŞERİFE BACI ANAOKULUNDAN KUTLU DOĞUM PROGRAMI

       Program Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, İl ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri  ile  velilerin yer aldığı 650 davetli katıldı.

                   SEMAZENLERİN SEMA GÖSTERİSİ İSE DAVETLİLERİ BÜYÜLEDİ
     Canik  Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programda öğrenciler okumuş oldukları naatlarla, söyledikleri ilahilerle ve ezberledikleri 40 Hadisle peygamber efendimizi yad edip, sergiledikleri “Hicret” adlı tiyatroyla Peygamber efendimizin hayatından kesitler sundular. “Sevginin Sultanları” teması ile gerçekleştirilen programda Peygamber efendimizin yanı sıra,  Hz Adem ile peygamber efendimiz arasında Kuran-ı Kerim’de adı geçen peygamberler ve kültürümüzde hoşgörü ve muhabbetin mimarı olan Mevlana, Yunus Emre gibi tasavvuf büyükleri de yad edildi. Minik Semazenlerin sema gösterisi ise geceye damgasını vurdu. 
                   ‘YAŞADIĞIMIZ DÜNYANIN AKIŞINI DEĞİŞTİRMİŞTİR’ 
        Okul Müdürü Esra Alay programın açılış konuşmasında,”Kutlu doğum şerefli bir doğumdur. Kutlu doğum bir devrin kapanmasıyla yeni bir devrin doğuşudur. Kutlu doğum risalet zincirinin son halkası olan Hz. Muhammet (sav) in dünyaya teşrifidir. Efendimizin doğumu, içinde yaşadığımız dünyanın akışını değiştirmiş; onun tebliğine kulak veren, hayatını yeniden tanzim etme konusunda sağlam bir dayanağa kavuşmanın ayrıcalığını yaşamıştır” dedi.

                    ‘BU SEVGİ VE AHLAKI ÇOCUKLARIMIZA DA AKTARMAKTIR’ 
           Biz muhabbet ile Muhammet’i (s.a.v.) birleştirmiş, bu ikisini birbirinden ayrı tutmamış bir medeniyetin çocuklarıyız ifadesini kullanan Okul Müdürü Esra Alay,” Amacımız, Peygamber Efendimize duyulan bu muhabbeti bilgiye, marifete dönüştürmek; Peygamber Efendimizi tanımaya ve onu anlamaya çalışarak, bu sevgi ve ahlakı çocuklarımıza da aktarmaktır. Bu sebeple Peygamber Efendimizi anmak niyetiyle tertip ettiğimiz bu program okyanusta bir damla belki ama minik öğrencilerimizin emeğiyle büyük manalara ulaştığını düşünüyorum” diye konuştu.

                   Köksal ÖNER



Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2015, 18:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER