Bafra OSB Müteşebbis Heyeti Toplantısı yapıldı

Bafra Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti Toplantısı, Samsun Valisi İbrahim Şahin başkanlığında yapıldı.

Bafra OSB Müteşebbis Heyeti Toplantısı yapıldı

     Bafra Öğretmenevi Toplantı salonunda gerçekleştirilen müteşebbis heyet toplantısına, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı,  Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, Bafra OSB Müdürü Mustafa Reis ve Bafra OSB Müteşebbis Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

      Müteşebbis heyet toplantısında, 2015 yılına tahmini bütçe ve 2014 yılına ait yıllık denetim raporu onaylandı. 2015 yılı yönetim aidatları ve arsa bedelleri belirlendi. Müteşebbis heyetin ve personelin Belediye sınırları dışına yapacağı geçici seyahatlerde yolluklarını belirlemek ve müteşebbis heyetin onayına sunmak için yönetim kuruluna yetki verildi.

       2014 yılına ait yeminli mali müşavir raporu görüşüldü. Rapora göre, kurumun kayıtlarına intikal eden belgelerin gerçeği yansıttığı, nakit ödemelerin ve borç-alacak ilişkilerinin mal ve hizmet alımıyla uyumlu olduğu, belgelerin muhasebe sistemi uygulama genel tebliğlerine uygun olarak kayıtlara intikal ettiği, bilançoda yer alan kalemlerin defter kayıtları ile uyumlu olduğu, gerçeği yansıttığının tespit edildiği bildirildi.      

       Müteşebbis heyet üyeleri ve personelin yurt içi ve yurt dışı görevlendirilmelerinde günlük harcırahların belirlenmesi için Ocak 2015 tarihindeki müteşebbis heyet toplantısında görüşülmüştü. Yönetim kurulunun çalışma yapıp onaya sunulması istenmişti. Yapılan çalışma sonucunda;konaklama ve ulaşım hariç günlük, personel için  100,00 TL, müteşebbis heyet üyeleri için 200,00 TL, yurtdışı görevlendirmelerde ise, 250,00 TL net harcırah ödenmesine, ulaşımın özel araçla yapılması durumunda kilometre için maksimum 15,00 litre yakıt ödenmesine, müteşebbis heyetin onayına sunulması şartıyla, toplantıya katılanların  oy birliği ile karar verildi.

       Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 27.08.2014 tarih ve 3478 sayılı yazıları doğrultusunda Medikal İhtisas OSB için ÇED Raporu yapılmasına karar verildi. ÇED raporu hazırlanması için Ankara’lı firma Duru Çevre Teknolojileri ve laboratuar hizmetleri mühendislik müşavirlik Limited şirketi ile anlaşma sağlanarak, işe başlandığı bildirildi.     

         NAMIK AZGIN 
 

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2015, 20:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER