BAŞKAN ÖZBALCI’DAN BİR YILLIK DEĞERLENDİRME

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı," Uzerinden bir yıl geçen yerel seçimlerin ardından değerlendirme toplantısı düzenledik" dedi

BAŞKAN ÖZBALCI’DAN BİR  YILLIK DEĞERLENDİRME

        Belediye Düğün Salonu’nda yapılan toplantıya, Büyükşehir Belediyesi’nin Ladik’teki temsilcileri ve muhtarlar ile vatandaşların katıldığı toplantıda konuşan Başkan Özbalcı, halkın güvenine layık olmak için elinden geleni yaptığını ve bundan sonrada yapmaya devam edeceğini söyledi. Toplantıda, ilçeye yapılanlarla ilgili bilgi veren Özbalcı, “Seçimlerden önce ilçemizin kalkınma haritasını çıkartmıştık. Bu ise çıkarttığımız bu harita üzerinde çalışmalarımız planlı bir şekilde devam etmektedir. Sizlerden ricam, bugün burada edindiğiniz bilgileri toplantıya gelemeyen Ladik’li hemşerilerimize anlatmanız” dedi. 

                      ‘HALKIMIZIN PARALARINI SOKAĞA ATAMAYIZ’
        İlçede devam eden ve planlanmış projeler hakkında da bilgi veren Özbalcı, “Büyükşehir Belediyemizle organize bir şekilde yaptığımız çalışmalarla 25 yıllık asbestli kanserojen madde içeren içme suyu ana arter borularımız değiştirdik. En kısa zamanda da ara sokaklardaki borularımızı değiştirerek, halkımızın temiz su tüketimini sağlayacağız. Altyapı, doğalgaz ve elektrik tellerinin yeraltına alınması ile Ladik Belediyesi olarak üst yapı çalışmalarımızı başlatacağız. Bu konuda alt yapı çalışmaları konusunda Büyükşehir Belediyemizden, elektrik tellerinin yeraltına alınması ile ilgili YEDAŞ’tan ve doğalgaz hatlarının döşenmesi ile ilgilide SAMGAZ’dan çalışmalarını bitirmelerini istiyoruz. Çünkü alt yapı olmadan üst yapı yapamayız. Halkımızın bin bir zorluklarla verdiği vergi paralarını sokağa atamayız. Bu işin vebalini çekemem” diye konuştu. 
                 ‘ÇALIŞANLARIMIZIN MAAŞLARINI ZAMANINDA ÖDÜYORUZ’
         Göreve geldiklerinde ilk işin aldıkları tedbirlerle mali disiplini sağladıklarının altını çizen Özbalcı, “Aldığımız bir dizi  önlemlerle ekonomik yapımıza bir düzen getirdik. Böylelikle; bir yandan iştiraklerimizin zarar etmelerini önledik diğer yandan da hem  çalışanlarımızın ve hem de belediyemizin esnafa olan borçlarını ödedik. Var olan borçlarımızı da ödemeye devam ediyoruz. Çalışanlarımızın alın teri olan maaşlarını zamanında yatırarak, iş verimini artmasını vesile olduk” şeklinde konuştu. 
                              İLÇEMİZDE HER MAHALLEYE BİR PROJE 
            İlçeye yapılanları slayt eşliğinde anlatan Özbalcı, Şunları söyledi:
           “Başlattığımız 67 Mahallemize 67 Projemizi en kısa zamanda hayata geçiriyoruz. 34 Mahallemizde gözle görülür önemli hizmetler yaptık. Belediyespor Kulüp binası ile Güreş Eğitim Merkezi’nin binaları tamamlanmak üzere. Akdağ Tesislerimize  teleferik projemizi hayata geçireceğiz. Beton santrali kuracağız. Sosyal belediyecilik anlamında cami ve okullarımızda çevre düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. Ladik Irmağı’nı temizleyip tertemiz akmasını sağlayacağız ve Türk turizmine kazandıracağız. Kapalı halı saha inşaatımız tamamlanmak üzere. İlçemize ulusal sporların getirilmesi için yarı olimpik yüzme havuzu ve yürüyüş yolu projemizi hayata geçireceğiz.”
         Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, konuşmasının ardından toplantıya katılan Ladiklilerin sorularını cevapladı.
             Köksal ÖNER

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2015, 16:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER