banner223

Bafra Sera OSB’de Mutlu Sona Doğru

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bürokratik işlemleri yürütülen Sera OSB için belirlenen alanda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevlilerince inceleme yapıldı.

Bafra Sera OSB’de Mutlu Sona Doğru

      Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

    “Bafra Belediyesi, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, Bafra Ticaret Borsası ve Bafra Ziraat Odası ile birlikte bir protokol yaparak, Bafra’ya Sera Organize Sanayi Bölgesi kurma kararı alınmış ve süreç başlatılmış, projemizin incelenmesi akabinde tespit edilen eksiklikler tamamlanmıştır. Proje başvurumuz Tarıma dayalı ihtisas sanayi bölgelerinin uygulama yönetmeliğince oluşturulan proje inceleme ve onay komisyonunca uygun görülmüştür. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 3 kişilik uzman ekip, yerinde inceleme ve araştırma yapmak üzere Sera OSB için belirlenen alanda 1 günlük çalışma yaptılar. İnceleme ve araştırma çalışmaları Ziraat Yüksek Mühendisi Fethi Molla, Jeoloji Mühendisi Mustafa Aydın ve Ziraat Mühendisi Bekir Koçak tarafından gerçekleşti. Ardından Samsun Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Kurul Başkanı Haluk Şimşek Başkanlığında 15 Ocak 2015 tarihinde bir toplantı yapıldı.”

      Toplantıya Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Kadir Güven, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Bafra Ticaret Borsası Başkanı Namık Kibaroğlu, Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, Bafra TSO Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Süzen, Bafra TSO Meclis üyesi Hasan Yavuz, Bafra OSB Müdürü Mustafa Reis ve 11 farklı kamu kurumundan yetkililer katıldı.

     Yapılan toplantıda Bafra Sera OSB ile ilgili bütün katılımcılar olumlu görüş bildirdiler. Bundan sonra süreç komisyon raporunun hazırlanması ve yer seçim heyetinin gelmesi ile devam edecek.

     Bafra Sera Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışma sorunsuz bir şekilde devam etmekte olup, Bafra Sera OSB’nin en kısa sürede, Bafra’ya kazandırılması için yoğun çaba sarf ediliyor.

         NAMIK AZGIN

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2015, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER