Öğrencilere Uyuşturucu Semineri

Bafra ilçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği İle Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü işbirliği ile Bafra’da bulunan lise ve dengi okullara "Uyuşturucu ve bağımlılık yapan Maddeler" konulu seminer verildi.

 Öğrencilere Uyuşturucu Semineri

     Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekiplerinden Baş polis Metin Cabbar, "Ergenlik döneminde gençlik üzerinde, aile değil, arkadaşları daha etkili olmaktadır. Gençler bu dönemde aileden uzaklaşabilmekte ve arkadaşıyla daha da yakınlaşabilmektedir. Okulda ve sonrasında zamanların büyük kısmını arkadaşlarıyla geçirmektedirler. Oluşan arkadaş gurupları gençlerin davranışlarını şekillendirmede ve sosyal kuralları benimsemede bireyler üzerinde çok etkili olduğu ,yanlış arkadaşların gençleri suça sürüklediği ve istenmeyen mağduriyetlerin yaşanmasına sebebiyet verdiği göz önünde bulundurularak,geleceğimiz olan çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, fizik ve ruh üstünlüğüne sahip topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerini suça sürüklenmelerini önlemek yaşam sevinci kazanmalarını ve öğrenci polis kaynaşmasını sağlamak amaçlanmaktadır "dedi.

     Bafra ilçe Emniyet Müdürlüğü TDP Büro Amirliği İle Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü işbirliğinde Bafra Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen seminere, Bafra ilçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği personeli, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.   

      Seminerde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Türkiye Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi İl Temas Noktası görevlisi Yavuz Alp, bağımlılık, yoksunluk, tolerans, neden madde bağımlılığı, bağımlılığın sebepleri ve süreçleri konularında örgencilere bilgi verdi.  
       Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Alp, "Bağımlı, kullandığı maddeye esir olmuş kişidir. Artık onsuz yapamıyor, kullanmadan olmuyor. Kullanmadığında, kasları geriliyor, sinirli, stresli oluyor, etrafındakilerle kavga ediyor, vücudunda yaralar çıkıyor. Bu maddeyi almadan rahat edemeyen kişiler bağımlı olan kişilerdir" dedi. 
        Maddelerin ne tip ortamlarda imal edildiğini slayt yardımı ile öğrencilere gösteren Alp, "3-4 yıl 3'er ay aralıklarla fotoğraf çektirdiğinizi düşünün. Madde bağımlısı olduğunuzda kendinizi tanıyamaz hale geleceksiniz" diyerek en etkili çözümün "hiç başlamamak" olduğunu vurguladı. 

        Öğrencilerin aralarında gezerek anlatım yapan Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polis memuru Yavuz Alp öğrencilerden ilgi görürken seminer soru cevap şeklinde devam etti. 

     NAMIK AZGIN

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER