Bafra'nın Gönül Dostları Hasret Giderdi

Bafra Gönül Dostları tarafından organize edilen gecede, Samsun’un Bafra ilçesinde geçmişte görev yapan bürokratlar ile ilçede sakinleri bir araya gelip hasret giderdi.

Bafra'nın Gönül Dostları Hasret Giderdi

     Bafra’da geçmiş yıllarda, görev yapan emekli ve halen görevlerini sürdüren Bafra Gönül Dostları'nın yılın belli ayında, bir araya gelmelerini sağlayan Bafra eski Cumhuriyet Başsavcısı ve eski Sinop Milletvekili Özer Gürbüz, İş adamı Av. Turgut Aydıner,  bu yılda Ankara Holiday Inn Hotel’de düzenledikleri organizasyonla dostlarını yemekte bir araya getirdiler.

        Yemeğe katılanlar, Ankara’daki ve Bafra’dan gelen Bafralılarla buluşup hasret giderdiler.

                                     BAFRA NOSTALJİSİ YAŞADILAR

        Bafra Gönül Dostları grup sözcüsü CHP Sinop eski Milletvekili ve Bafra eski Cumhuriyet Başsavcısı Özer Gürbüz gecede yaptığı konuşmada, “Geçmiş yıllarda Bafra’da görev yaptık. Bu zaman süresi içinde çok sayıda dostlar edindik. Bafra’da hayatımız boyunca unutamayacağımız anılarımız oldu. Sevgili dostlar, bu gece yine, Bafra dostluğu içerisindeyiz. Bizler çok farklı yerlerde memur olarak görev yapmış olmamıza rağmen, sadece Bafra için bir araya geliyoruz. Günümüzde, bir selam bile verirken düşünerek veriliyor. Bir hatır sormak da, geçersiz sayılıyor. Bu bizim yaşadığımız vefa ve dostluk pek rastlanacak yapıda değil,  insan durup düşündüğünde, bizi bunu yapmaya iten heyecan ve istek neden kaynaklanıyor? diyor kendine. Cevabı hazır aslında. Bafra kültürü, insanı, doğası çok farklı. Tabi bu arada bizim ekip de bir ayrıydı. Onu da belirteyim. Biz Bafra'da görev yaparken, hakim, savcı, kaymakam arkadaşlar Bafra'nın kültürel yapısıyla öyle bir dostluk yakaladık ki; bugün Turgut Aydıner gibi arkadaşların katkıları ile dostluğumuz devam ediyor. Bunu başarmak kolay değil, görev yaptığınız her yerde bu tür birliktelikleri sağlamak her zaman mümkün olmuyor. Hele bizim mesleği yapıyorsanız bu daha da zor. Doktorsanız, Kaymakamsanız gittiğiniz yerde halkla irtibat kurabilirsiniz. Ama hakim ve savcıysanız, her zaman iki taraf var karşınızda biri davalı biri davacı aynı ilişkileri kurabilmek çok zor oluyor. Kolay değil, 40 yıldır hiç birbirimizi kırmamışız. Görev yaptığınız yerde eğer doğru, adaletli iş yapıyorsanız, yaptığınız doğruysa, size hiç kimse gönül koymayacaktır. Eğer ben Bafra'da dostları kırmayayım deyip,  yanlış yapsaydım bugün beni kimse hatırlamazdı. İnanın güven diye bir olay vardır. Eğer onu verdiyseniz, bu havayı yaşarsınız. Bu gece bu heyecanı sizlerle hep beraber yaşayıp, anılarımızı paylaşacağız. Bu gece sohbet gecemiz olacak. Biz bundan sonraki toplantımızı gençlerimizin de katılımıyla, Bafra'da yapmak istiyoruz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim" dedi.

          Gürbüz, "Bu toplantıların amacı sadece bir araya gelmek olmamalı, aynı zamanda Bafra için neler yapabileceğimizi ve oluşacak projelere nasıl katkıda bulunabileceğimizi konuşacağımız bir ortam olmalı. Biz zaten bütün bilgi birikimimizle Bafra'ya katkı sağlamaya hazırız. Bu toplantımızda Bafra’dan Belediye Başkanı Zihni Şahin’in aramıza katılması da bizi onurlandırmıştır, kendisine teşekkür ediyoruz.

 Evet, sevgili arkadaşlar aramızdan rahmetlik olanlar var, isimlerini tek tek saymıyorum unuttuğumuz olmasın. Hepsine Cenabı Allah'tan rahmet diliyorum. Bafra'mızın daha güzel günlerinde beraber olmak dileğiyle hepinize saygılar sunuyorum.” diye konuştu.

     Geceye katılanlar aynı duyguları paylaştıklarını belirterek teker teker kendilerini tanıttılar.

       Adalet eski Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk yaptığı konuşmada,"Bafra'da üç Bafralı var. Bir, Bafra'da doğanlar, iki Bafra'ya sonradan gelenler (mesela benim gibi),üç Bafra'da görev yapanlar. Bafra’yla gönül bağını kaybetmeyen insanlar, bu akşam burada bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyor. Bafra’mız, yıllarca hep il olmanın özlemi içindedir. Çok vaatler verildi, fakat olmadı. Bugün de altyapısı hazırlanmadan yürürlüğe giren Bütünşehir yasasıyla, Bafra'nın gelirleri kısıtlandı. Bu şartlarda hizmet açısından ilçe belediyeleri, Büyükşehir Belediyesinin onayını almak zorunda bırakıldı.30 ilden büyük ilçede, başkanımızın bu şartlarda hizmet vermesi çok zorlaştı. Bu zor şartlarda hizmet vermeye çalışan Belediye Başkanımıza çok iş düşüyor. Çalışmalarında bize de bir görev düşüyor ise, her zaman katkı vermeye hazırız" şeklinde konuştu.   

      Geceye katılan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı konuşmada, “Bafra’nın gönül dostlarıyla bu gecede beraber olmanın hazzını yaşama fırsatını şahsıma verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Sizler Bafra’da görev yapmakla kalmayıp, Bafra’nın birer gönül elçisisiniz. Sizler eğer unutulmamışsanız, Bafra'mızda güzel izler bırakmışsınız. Bunda sizin payınız çok büyük olmuştur. Sizleri Bafra'da ağırlamaktan her zaman mutluluk duyacağız. Görev süremde Bafra’nın çağdaş bir kent olması için var gücümle çalışıyor, birçok önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Bu çalışmalarımızı sizlerle paylaşıp sizlerin birikimlerinden faydalanmak istiyoruz. İş adamlarımızın tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için kendilerinin veya tanıdık iş adamlarının Bafra Organize Sanayi Bölgemize yatırım yapmalarını istiyoruz” diye ifade etti.

           Milli Eğitim eski Bakanı Metin Bostancıoğlu da, yaptığı konuşmasında 'Bakanım Hikmet Sami Türk Bafralıları üç guruba ayırdı. Aslında Bafralılar, ikiye ayrılır. Bafra'yı uzaktan sevenler, bir de Bafra'yı sevenler. Bafra’yı uzaktan sevenler, bu işin edebiyatını yaparlar. 'Bafra, Bafra, canım Bafra derler.' Bafra'yı sevenler, Bafra'ya bir çivi çakıp iz bırakanlardır. Biz, dışarıdan ne yaparız? Hiçbir şey yapamayız. Bafralı benim bakanlık yaptığım dönemde, şahsı için bir şey istemiştir. Bir de Bafra'ya bir şey istemiştir. Benim için makbul olan Bafra'ya bir şey isteyenlerdir. Şahsı için bir şey isteyenler, haksızlığa uğradı ise, onun haklarını teslim etmek için elimden geleni yaptım. Geçen senelerde, Bafra'da "Potansiyellerinden Hedeflerine Bafra Sempozyumu" için toplandık. Orada şunu söyledim. Bu konuşmalar çok güzel de, bunu kim yapacak? diye sordum. Cevabı da başkan verdi. Bafra'da yaşayanlar,'Biz elimizden geleni yapacağız' Bafralılar da bunların olmaması için köstek olmayacaklar, destek olacaklar. O nedenle bizlere düşen bir görev var ise, her bakımdan hazır olduğumuzu, buradaki arkadaşlarımızın da aynı düşüncede olduğunu bilmenizi isterim" dedi.

            Bafra eski Kaymakamlarından Hayati Soylu ise,"Ben memuriyetimin en güzel günlerini Bafra'da yaşadım. Görev yaptığım yıllarda Bafra Organize Sanayi Bölgesinin yer tespiti ve kurulmasında büyük çalışmalarımız oldu.  Bafra Devlet Hastanesinin yetersiz oluşundan dolayı Çetinkaya Beldesinde Bafra'ya Bölge Devlet Hastanesi yapılması için girişimde bulunup Bafralıların 7'den 77'ye katkı sağlayarak, temelini atıp, inşaatın yüzde 80'ini tamamlamamıza rağmen bitirilmeyişi beni çok üzmüştür. Hastane olarak düşünülüp de gerçekleştirilememesi, binanın bugün kaderine terk edilmiş şekilde bırakılması beni olduğu kadar tüm Bafralıları üzmüştür. Bafra'ya kazandırılan yeni hastane ile sağlık hizmeti sorunu çözülmüştür. Bafra'nın en güzel yerinde hastane olarak düşündüğümüz bu milli servetin hastane olmasa da, Bafra'nın ihtiyacını karşılayacak başka bir proje gerçekleştirilerek, hizmete açılması Bafralıları mutlu edecektir" diye konuştu.

       Avukat Mahmut Bayrakçı ise, "Ben Bafra sokaklarında yaşamadım, köyde büyüdüm. Bafra'da sorunlar ya mesleki olur, ya da siyasi olur. Siyasete fazla girmeden Bafra'da Çiftçiler Derneği Başkanı olduğumda toprak reformu yapılmasını istemiştim. Bana 'Sen ağa çocuğusun, bunu nasıl istersin?' demişlerdi. Hep emekçinin yanında oldum. Bunun için Bafralılar beni sevmedi. Bafra'daki yaşamımın anılarını Bafra Haber Gazetesi’nde geniş şekilde anlattım. Sizi fazla sıkmayayım, anlayacağınız Bafra'dan ayrılırken Ekin ektim düzlere, çok göründüm gözlere, aha ben gidiyorum, Bafra kalsın sizlere' dedim. Türküyü demden değil, gamdan söyledim. Ben Bafralıyı sevdim, soymadım. Ama Bafra'yı çok seviyorum" şeklinde konuştu.

       Petek Proje Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Dursun Tekiner ise, "Bafra Belediye Başkanımız Zihni Şahin ile Bafra'da enerji üretimi projesini hayata geçirmek için çalışmalarımızı başlattık. Fakat Bafra’nın Bütünşehir yasası kapsamına alınmasıyla, projemizi Büyükşehirle beraber sürdüreceğiz. Bunun için zamana ihtiyacımız var.Bu proje hayata geçtiğinde Bafra Belediyesine büyük katkı sağlayacağı inancındayım.Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. "şeklinde konuşmasını tamamladı.   

        Toplantıya katılan gönül dostları, gecenin anısına toplu fotoğraf çekinerek, bir daha ki; toplantıda buluşmak üzere vedalaştılar.    

              BAFRA GÖNÜL  TOPLANTISINA KATILANLAR

    ÖZER GÜRBÜZ( Eski Bafra Cumhuriyet Savcısı), TURGUT AYDINER                    (İşadamı- Avukat) , HİKMET SAMİ TÜRK ( Eski Adalet Bakanı), METİN BOSTANCIOĞLU (Eski Milli Eğitim Bakanı- Avukat),  ZİHNİ ŞAHİN (Bafra Belediye Başkanı), ŞEVKET ÇİZMELİ (Avukat),CELAL ALTUNKAYNAK(Yargıtay 6. Ceza Dairesinden emekli),MUSTAFA KILIÇOĞLU(Yargıtay Emeklisi), HASAN YÜCESAN (Emekli Emniyet Genel Müdür Yardımcısı),HAYATİ SOYLU (Eski Bafra Kaymakamı), MUSTAFA SEVİNÇ (Bafra'nın İlk Ağır Ceza Reisi), ÖZDEN TÖNÜK (Emekli Yargıtay üyesi), ZEKERİYA SEVİMLİ ( Emekli  Yargıtay Savcısı),RIZA ILGIN (Avukat), DURSUN TEKİNER( İnşaat Yüksek Mühendisi), YURDAL HATİPOĞLU(Avukat), MAHMUT BAYRAKÇI (Avukat),MUSTAFA KURUMAHMUTOĞLU(İşadamı), ÖMER FARUK ÖZMEN (İşadamı -Ankara Bafralılar Derneği Başkanı),TALAT İÇTEN (Uzman Sünnetçi), KEMAL ŞENOCAK(Avukat),  ARİF ŞİMŞEK (Avukat),  BURHAN YAVUZ(Avukat),     YAŞAR BUHARALIOĞLU (İnşaat Mühendisi), SAFFET ARSLAN (Eczacı) ve HASAN DAVRAN (Bafra Haber- DHA).   

          NAMIK AZGIN  
               

                                        

                                        

          

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2015, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER