banner221

“BİR MAYIS’TA MEMURA BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDENSİN”

Demokratik Sendikalar Konfederasyonuna(DESK) bağlı Ofis – Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, basına yazılı açıklama yaparak, “memura 1 Mayıs’ı bayram etmek istiyorsanız o güne özel tüm memurlara bir(1) maaş tutarında ikramiye ödensin” dedi.

“BİR MAYIS’TA MEMURA BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDENSİN”

        Ofis – Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, “hükümet iktidara geldiği günden bu yana sürekli kamuda çalışan memur ve işçi ayrımını ortadan kaldırarak eşit işe, eşit ücret politikasını uygulayacağını söylemesine rağmen, maalesef bu konuda tek bir adım dahi atmadığı gibi, aksine yüksek maaş alan memurun maaşı her zam yapıldığında (tabi enflasyon % 7,32 iken yapılan % 3+3=6 ya zam denirse)  aradaki maaş farkı daha fazla artığı gibi, kamuda aynı işi yapanlar arasındaki maaş uçurumu da gün geçtikçe de açılmaya devam etmektedir. Kamuda çalışan işçiler yılda dört(dört) kez ikramiye alırken, memura emek ve dayanışma bayramında dahi bir(1) kere ikramiyeye verilmemesi eşit işe, eşit ücret kavramı ile bağdaşmadığı gibi, yapılan bu uygulama hukukende adalet ilkesi ile de bağdaşmamaktadır. Bu Sebeple hiç olmazsa yılda bir kez de olsa, memura 1 Mayıs’ı bayram etmek istiyor ve bu adaletsizliği az da olsa gidermek istiyorsanız, o güne özel tüm memurlara bir(1) maaş tutarında ikramiyesi ödensin” dedi.

                                 ‘BANKASINDAKİ KASALARDA PARA DOLUYDU’
        Ofis Sen İl Başkanı Fevzi Gül, yetkililerce sürekli ekonominin iyiye gittiği söylenilmesine rağmen, ne hikmetse memurun bundan tek kuruş bile faydalanamadığını belirterek.“Sürekli ekonominin iyiye gittiği söylenilmekte. Hani ekonomi iyiydi, kişi başına düşen milli gelir artmıştı? Hatta merkez bankasındaki kasalarda para doluydu. Peki, nerde bu artan milli gelir, nerde merkez bankasının kasasındaki paralar. Madem ekonomimiz bu kadar iyi, neden memur bundan faydalanamıyor. Bu ülkede her şeye, herkese para var, bir emeği ile geçinen memura ve bu ülkeye hizmet ettikten sonra emekliye ayrılmış insanlara para yok” diye konuştu.
                             ‘KAPALI KAPILAR ARDINDA YAPILAN ANLAŞMA’
         4688 sayılı sendikalar kanunun sadece kâğıt üzerinde kaldığını belirten Gül, “2013 yılında kapalı kapılar ardında yapılan toplu görüşme, tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. Çünkü o gün memura reva görülen ve kapalı kapılar ardında yapılan anlaşma ile bugün memurlar yoksulluk sınırının altındaki rakamlara mahkûm edilmişlerdir. 4688 sayılı yasayı çiğnenmiş, yetkili sendikanın dışındaki sendikalardan görüş ve fikir alınmamıştır. Çalışanlar, devlet güdümlü sendikalar aracılığı ile adeta sendikasızlaştırılmıştır” şeklinde konuştu.
                  ‘İNSANLARIMIZ ADETA CEZALANDIRILMAKTADIR’
         Son olarak cümlelerini  tamamlayan Ofis Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, “Her geçen gün asgari geçim haddi, yoksulluk sınırı ve açlık sınırı artmaktadır. Memur ve emeklilerimiz bunların altında kalan gelirlere mahkûm edilmekte ve inim, inim inletilmektedir. Milli gelir dağılımı adaletsizdir. Çalışan ve üreten insanlarımız adeta cezalandırılmaktadır. Buna biran evvel son verilmeli, adaletli gelir dağılımı, eşit işe eşit ücret sistemi, herkesin hakkını aldığı adil bir düzen kurulmalıdır. Bu nedenle çalışanların yani bizlerin taleplerine kulak verilmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle, emeği ile geçinenlerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı Kutlu Olsun” diye ifade etti.
           Köksal ÖNER

 

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2015, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER