banner223

BAŞKAN GENÇ, CANİK SANATIN MERKEZİ OLUYOR

İlçede kültür ve sanat merkezlerinin yanında bir de Tiyatro Okulu kuran Canik Belediyesi, Canik'i sanat merkezi yapmakta kararlı. Başkan Osman Genç, "Hedefimiz, çocuk ve gençlerimizi değerlerimizle barışık sanatla buluşturmak. Sanattan uzak bir toplum ve şehir düşünülemez" dedi.

BAŞKAN GENÇ, CANİK SANATIN MERKEZİ OLUYOR

     Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Ana Sanat Dalı Başkanı Vahdet Yasin Akyüz, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i ziyaret etti. Canik Belediyesi Tiyatro Okulu Genel Sanat Yönetmeni Cihat Faruk Sevindik'in de bulunduğu ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Başkan Genç, hedeflerinin Canik'i sanatta marka haline getirmek ve sanat merkezi yapmak olduğunu söyledi. 

                          EN ÖNEMLİ YATIRIM
    Canik Belediyesi olarak bugüne kadar pek çok yatırıma imza attıklarına işaret eden Genç, “Yollar, binalar, kültür, eğitim, spor merkezleri yaptık. Ancak şehrimize kazandırdığımız Tiyatro Okulu, bütün yatırımlarımızın tadı, tuzudur. Çünkü sanattan uzak bir toplum ve şehir düşünemeyiz. Bu nedenle biz hayatın her aşamasında insanlarımızı sanatla buluşturuyoruz. Tiyatro, yaşamın canlı öyküsüdür. Tiyatro, insan varlığının tümünü yansıtan, yaşatan sanattır. Tiyatro insanın ta kendisidir. Bu bakımdan Tiyatro Okulu en önemli projelerimizdendir" dedi.
                      KARADENİZ'DE BİR İLK
    Hedeflerinin milli ve manevi değerlerini bilen bir gençlik olduğuna vurgu yapan Genç, "Çocukları çağdaş, kültürlü, bilinçli, yurtsever birer kişi olarak yetiştirmek için onlara tiyatro sevgisi verilmelidir. Tiyatro Okulu’nu açmamızdaki ana gaye budur. Bir ilçe belediyesi olarak Samsun ve Karadeniz'de bir ilki gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. İnşallah şehrimize 3 bin kişilik bir tiyatro salonu kazandırmak ve Samsunlu gençlerimizin yer aldığı Şehir Tiyatrosu'nu yapmak istiyoruz. Tiyatro Okulu bunun alt yapısını oluşturmaktadır" diye konuştu. 
                     AZERBAYCAN'DA TİYATRO OYUNU
     Sanata ve sanatçıya önem verdiklerini ifade eden Başkan Genç, "Hanımlar için kültür ve sanat merkezleri yapıyoruz. Burada hanım kardeşlerimiz sanat kurslarına katılıyor. Yine belediyemiz bünyesinde çocuk ve gençlerimiz bir çok sanat kursu bulunuyor. Tiyatro Okulumuz da bunların en önemlisi. Tiyatro Okulumuz dahilinde Tiyatro Günleri düzenliyoruz. Çocuklarımız haftanın belli günlerinde tiyatroyla buluşuyor. Yine Tiyatro Okulumuz uluslararası bir projeye imza attı ve Azerbaycan'da Azeri çocukları Hacivat-Karagöz gölge oyunuyla buluşturdu" şeklinde konuştu.
                                 TAKDİRE ŞAYAN YATIRIM
     Sanata verdiği önem nedeniyle Başkan Osman Genç'i tebrik eden Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Ana Sanat Dalı Başkanı Vahdet Yasin Akyüz de, Canik Belediyesi'nin kurduğu Tiyatro Okulu'nun büyük önem taşıdığına işaret ederek, şunları söyledi: "Bir belediyenin sanatla bu kadar iç içe olması, sanata ve sanatçıya değer vermesi bizleri mutlu etti. Canik Belediyesi'nin kurduğu Tiyatro Okulu takdire şayan bir şeydir. Tiyatro Ana Sanat Dalı olarak bizler de sizlerle karşılıklı işbirliği yapabilir, destek verebiliriz." 
     Ziyaret sonunda Başkan Osman Genç, Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Ana Sanat Dalı Başkanı Vahdet Yasin Akyüz'e seramikten Osmanlı kaftanı hediye etti.
   Köksal ÖNER

 

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2015, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER