BERAT KANDİLİ DUALARLA KUTLANDI

Bafra ilçesinde, Berat kandili dolayısı ile Kur'an-ı Kerim ve Mevlit programı tertip edildi.Berat Kandili nedeniyle Bafra Müftülüğü tarafından düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim okundu, ilahiler söylendi, dualar edilerek, kandil gecesi idrak edildi.

BERAT KANDİLİ DUALARLA KUTLANDI

      Berat kandili nedeniyle, vatandaşlar Bafra'daki camilere yoğun ilgi gösterdi. Camilere akın eden vatandaşlar, bu özel gecede dua ederek kandil gecesini kutladı.                               

                                        DUALAR ARŞA ÇIKTI  

      İslam âleminde önemli gün ve geceler arasında yer alan Berat Kandili Bafra'da çeşitli etkinliklerle huşu içinde idrak edildi.

     Akşam namazından önce, vatandaşlar, Berat Kandili'ni kutlamak için Bafra Çarşı Camii'ne akın etti. Camileri dolduran vatandaşlar, namaz kılıp, dua edip, mevlit dinledi.

      Şaban ayının 15. gecesi olan Berat Kandili'nde Bafra Müftülüğü tarafından Bafra Çarşı Camiinde düzenlenen kandil programı vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

     Programda bir konuşma yapan, birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Bafra İlçe Müftüsü Burhan Keleş, gecenin önemine değindi. 

      Bafra ilçe Müftüsü Burhan Keleş, "Bizlere düşen görev böyle bir rahmetin, mağfiretten istifade etmenin gayreti içersinde olmaktır. Bir gün bu fani alemden ahiret hayatına intikal edeceğiz. Bütün yaptığımız işlerden hesap vereceğiz. Elimizde olan günlerin değerini, böyle kıymetli geceleri değerlendirmek mecburiyetindeyiz. Böyle mübarek gecede 'Ya Rabbim bizleri affet' diye dua edelim. Bizleri nasıl olsa affedilecek diye diye yanlış bir anlama içersinde olmamamız lazım. Rabbimiz bizi samimiyetle, kararlıkla muazzam bir yönelişle bir tövbeye davet ediyor. Bu gece dua gecesi, yakarış, yalvarışla şahsımıza, ailemize, anne, babamıza, çocuklarımıza, akrabalarımıza, devletimize, milletimize, tüm İslam alemine, hatta bütün insanlığa dua etmenin tam zamanıdır. Tövbe ve dua etmek bir ibadettir" dedi.

       Kur'an-ı Kerim ve Mevlit tilavetinin ardından Bafra İlçe Müftüsü Burhan Keleş tarafından dua yapıldı.

      NAMIK AZGIN 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER