banner223

CUMHURİYETİMİZ 91 YAŞINDA

Cumhuriyet Bayramı, Samsun’un Bafra ilçesinde coşku ile kutlandı. Bafra Kaymakamı Halis Arslan’nın makamında tebriklerin kabulü programından sonra Kent Meydanı'na geçildi.

CUMHURİYETİMİZ 91 YAŞINDA

                 CUMHURİYET BAYRAMI BAFRA’DA COŞKUYLA KUTLANDI

     Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Garnizon Komutanı Binbaşı İlhan Güngör, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’in Okulların, öğrencilerin ve halkın bayramlarını kutlamasından sonra saygı duruşun ve İstiklal Marşı'nın okunması ile bayraklar göndere çekildi.

    Bafra Kaymakamı Halis Arslan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 91.Yılının anlam ve önemini belirten konuşmasında, "Değerli Bafralılar, hepinizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, yapılan kurtuluş destanının onurlu, heyecanlı ve bu destanın başnoktası olan, Cumhuriyetin ilanının 91. Yıldönümünü ilk günkü gibi büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bu anlamlı günde, imkânsızlık ve çaresizlik içerisinde, istiklal savaşımızı kazanmamız kazanmamızı sağlayan, konuları anlatmak istiyorum. Kurtuluş savaşında gösterilen üstün fedakârlıklar ve gayretler sonucunda, kahramanlarımız tarafından bizlere armağan edilen Cumhuriyet, bizim için sade bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal gelişim projesidir. Milletimizin şanlı tarihindeki en önemli bölüm noktalarından biri olan Cumhuriyet, bağımsızlık ve hürriyetimizden asla taviz vermeyeceğimizi ifadesidir. Cumhuriyet milletimizi çağdaş dünyada, hak ettiği yerin göstergesidir. Cumhuriyet birlik ve beraberlik içinde, hareket ettiğimizde, olmaz denileni başardığımızın kanıtıdır. Ne mutlu ki; 91 yıl önce bugün, büyük Atatürk’ün önümüze koyduğu, Muassır hedefler seviyesine ulaşma hedefin de, büyük mesafeler aldık.Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi, gazilerimizi ve isimsiz kahramanlarımızı saygıyla anıyorum.Tüm Bafralı hemşehrilerimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum” dedi.

     Törende Bafra Fen Lisesi öğrencileri 29 Ekim ve Bayraksız olamam adlı şiiri okudu. Törende, Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de düzenlenen Dünya Gençler Güreş Şampiyonasında 74 kiloda dünya birincisi olarak altın madalya kazanan Furkan Bayrak, Polonya’nın Katoviçe şehrinde düzenlenen Avrupa Gençler Grekoromen Güreş şampiyonasında 50 kiloda Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya kazanan Doğuş Ayazcı’ya Bafra Kaymakamı Halis Arslan tarafından ödül takdim edildi.

                  TÖREN GEÇİTİNE VATANDAŞLAR İLGİ GÖSTERDİ

        Ödül takdiminin ardından Levent Yılmaz yönetiminde Kızılırmak İlkokulu Halk Oyunları ekibi gösterilerini sunarak tören alanını Bafra Belediyesi folklor ekibine bıraktı.
        
Şiirlerin okunmasından sonra okullar tören geçişi yaptı. Gösteri gruplarının yaptığı hareketler, halk oyunları, görselleri öğrenci velileri ve vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.Bafra Fen Lisesi  öğrencilerinin koreografi gösterisi ilgi gördü.
         Törene, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Garnizon Komutanı Binbaşı İlhan Güngör, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, CHP Bafra ilçe Başkanı Nihat Oktay, MHP Bafra ilçe Başkanı Av. Hüseyin Acar, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra Askerlik Şube Başkanı Yüzbaşı Serkan Savaş, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra İlçe Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Volkan Yıldırım, Bafra Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Uzm. Dr. Ebru Kaynar Tunçel, Bafra 75.Yıl Huzurevi Müdürü Nusrat Yılmaz, Bafra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun, Bafra Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Bafra Mal Müdürü Tuğrul Naki Güner, Bafra ilçe Emniyet Müdür Yardımcısı Abdurrahman Mangan, Bafra Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Necmettin Özel, Bafra Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Sade, Askeri Erkan, Gaziler, Şehit Ailesi Yakınları,   Engelli Dernekleri Başkanları, daire amirleri, sendika başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları,  okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

     NAMIK AZGIN   

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2014, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER