BAFRA’DA KOYUNCULAR BİLGİLENDİRİLDİ

Samsun Damızlık Koyun-Keçi Birliğinin şuan ki Başkanı Dr. Habip Muruz, Başkan Yardımcısı Fuat Coşkun, Birliğin Bafra üyelerine, Türk Eğitim-Sen Bafra Şubesi Toplantı Salonunda bilgilendirme toplantısı düzenledi.

BAFRA’DA KOYUNCULAR BİLGİLENDİRİLDİ

     Samsun Damızlık Koyun-Keçi Birliğinin şuan ki Başkanı Dr. Habip Muruz, Kendilerinin, Tarım Bakanı onayı ile görevden alınan eski birlik yönetiminin yerine 1163 sayılı kanunun 90’ıncı maddesi gereği görevlendirildiklerini, göreve başladıktan sonra Birlik üyelerinin durumlarını gözden geçirdiklerini, üye yapılandırmasının yeniden düzenleneceğini, halen koyunu bulunmayan 150’ye yakın birlik üyesinin birlikle ilişkilerini değerlendirerek, uyarı yazısı yazıldığını, birliğin kurulduğu günden beri, birlik harcamalarının Bakanlık Müfettişlerince incelendiğini, müfettişlerin vermiş olduğu rapor doğrultusunda eski başkan ve yönetim kurulu üyelerine idari yaptırımlar uygulandığını, bazıları hakkında Bakanlık tarafından Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu, bu hususta fazla konuşmak istemeğini, konunun Adliye’de olduğunu belirtti.

     Samsun Damızlık Koyun-Keçi Birliği Başkanı Dr. Habip Muruz, Birliğin hesaplarının Çarşamba Denizbank Şubesinde olduğunu, Denizbank ile yapılan sözleşme gereği, Samsun Ziraat Bankasına alamadıklarını, sebebinin de anlaşma gereği, Denizbank’a yüklü miktarda tazminat ödeneceğinden birliğin çok zarar edeceğini, birliğin borçlu olduğunu, eski başkan tarafından 70 bin TL’ye alınan OPEL MARKA JİP’in masraflı olduğunu, satmayı düşündüklerinde de, bankalardan alınan kredilere karşılık Hipotek’li olduğundan satamadıklarını hatta diğer arabalarında hipotekli olduğunu söyledi.

     Samsun Damızlık Koyun-Keçi Birliğinin Başkanı Dr. Habip Muruz, üyelerin birliğine sahip çıkması gerektiğini, bu işlerde ehil insanların birlik yönetimine gelmelerinin uygun olacağını, kendilerinin ‘KAYYUM’ görevlendirme oldukları için uzun müddet kalamadıklarından yapacaklarının da kısıtlı olduğunu, birlik iyi yönetilirse; her sene birliğe iki tane hizmet binası alınabileceğini, maalesef birliğin borçleri olduğunu, bu borçlarında bir şekilde ödenmesi gerektiğini, üyelerden üyelik vecibelerinin yerine getirmelerini, birliğe olan borçların mutlaka ödenmesini, kimseyi mağdur ederek, sıkboğaz etmeyeceklerini, her üyenin belirli bir miktar ödeme yapmasının zorunlu olduğunu, birlik üyelerinden ricada bulundu.

     Samsun Damızlık Koyun-Keçi Birliğinin Başkan Yardımcısı Fuat Coşkun’da,  birlik üyelerinin kimliklendirileceğini, birliğe üye olduğuna dair kimliklerin olacağını, bu kimlikle, Türkiye’nin her yerinde, MEDİCALPARK Hastanelerinde, muayene ve tedavi olmaları halinde yüzde 20 oranında, birliğin üyelerine indirim yapılacağını kaydetti.

      Samsun Damızlık Koyun-Keçi Birliği Başkanı Dr. Habip Muruz, birliğe üye olan 100 baş ve üzeri koyunu olan sürü sahiplerine ihtiyaçları ve istekleri halinde yüzde 80 devlet destekli hibe şeklinde, Bafra ve Karayaka koçu verileceğini, gene üyelerin istemeleri halinde koyunların daha sıhhatli ahırlarda barınmaları için yüzde 50 hibe destekli, yeniden ahır yapımı ve mevcutlarının onarılması için Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde TİP projeler yapıldığını vurgulayarak, Birlik Bafra Koyunculuk Danışmanı Şevki Kulaksızoğlu’na talimat vererek, ihtiyaç sahiplerinin tespit edilerek, birliğe müracaatlarının sağlanmasını, bu hususla kendisinin de bizzat ilgileneceğini ve çözüm üreteceğini belirterek, toplantıya katılan üyelere, teşekkür etti.

     Üyelere yönelik yapılan ikramdan sonra toplantı sona erdi.

NAMIK AZGIN  
    
   

      

     

         

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2014, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER